mercredi 11 mai 2016

Naaktslakken plaag

De reden waarom er soms een naaktslakken plaag is, is dat slakken zijn heel erg snel kunnen voortplanten. Een slakken voortplanting is een speciaal iets in de . Slakken kunnen een ware plaag zijn. Ze vreten bladeren en stengels van planten aan en kunnen je tuin veranderen in een slagveld.


Onze zuiderburen hebben momenteel te maken met een ware plaag : hier bevinden zich op elke vierkante meter slakken. Dan waren er slakken aan het werk!

In een moestuin zijn alle slakken naar, maar naaktslakken zijn de ergste: die laten zich (bijna) nergens door tegenhouden. Naaktslakken in het huis zijn erg vervelend en kunnen soms tot een grote plaag leiden. Niets is minder waar: slakken kunnen een ware plaag vormen voor uw tuin!


Ze zijn met name gek op bladgroen en bedenken zich dan ook niet bij de eerste . Maar de zachte winter en de regenachtige lente zorgen dit jaar ook voor vervelende gasten: uitzonderlijk veel slakken. Onze woede richt zich dus op de grote, grijsbruine segrijnslak en de dakloze naaktslak. Toch zie je de weekdieren niet . Last van slakken in de tuin?


Lees in dit artikel hoe je diervriendelijk oplost met kopertape.

Zowel huisjesslakken als naaktslakken kunnen je planten aanvreten. Het lijkt een ware plaag dit jaar: de naaktslak. Het glibberige beestje is dol op groen en eet bij veel.


Lees hier meer informatie over het bestrijden van “normale slakken ” in je tuin. Naakt of met een huisje, slakken kunnen in de tuin behoorlijk wat schade aanrichten.


Ze kunnen ingedeeld worden in twee grote groepen : naaktslakken en. Door vroeg in het voorjaar te bestrijden, kan de plaag vanaf het begin de kop in gedrukt worden. Heb je jaarlijks veel last. En ze liever ook niet in het bier ziet verzuipen, tenzij dat een tamelijk diervriendelijk delirium veroorzaakt wellicht).


De uitheemse segrijnslak (Cornu aspersum), die op een kleine wijngaardslak lijkt , kan wel gemakkelijk tot een forse plaag uitgroeien.


Het bestrijden van naaktslakken kan met aaltjes tegen naaktslakken en Escar-Go. De meeste slakken eten allerlei plantaardig materiaal, dood of leven . Luizen ruimen zwakke planten op, slakken verteren grof organisch materiaal. Wanneer het dier een plaag wordt, heeft dit een oorzaak.


Juist dit seizoen, waarin er sprake is van wisselvallig weer. In dit artikel de beste tips voor slakken bestrijden in de tuin. Over het algemeen zijn naaktslakken de grootste plaag , in mijn tuin vooral de .

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.