lundi 16 juin 2014

Zwarte bonenluis bestrijden

De zwarte bonenluis is een bladluis en deze is, hoe kan het ook anders, zwart van kleur. De vrouwtjes leggen hun eitjes op winterwaardplanten en. Zwarte luizen zijn lastig op tuinbonen en kersen, je kunt er makkelijk iets aan.


Daarom is het aan te raden om de zwarte luis te bestrijden. Bestrijding van zwarte bonenluis.

Er zijn verschillende methodes toepasbaar en producten verkrijgbaar bij oa tuincentra om dit te bestrijden. Hier lees je nog meer tips om bladluis te voorkomen en te bestrijden. De volwassen Zwarte Bonenluis kan tot mm lang worden afhankelijk van de.


Bij biologische bestrijding kan een keuze worden gemaakt uit de volgend . Eventjes had ik de stille hoop om de dans te ontspringen in mijn eerste jaar als moestuinder, maar helaas.


Wat kun je doen tegen de zwarte bonenluis op de tuinbonen? Kenmerkend voor de aantasting, die de zwarte bonenluis veroorzaakt, is het inrollen van.

Concentraat is geschikt om luizen in allerlei gewassen te bestrijden. Zelf fruit en groenten kweken in je eigen organische en biologische tuin. Enkel zo weet je dat er geen schadelijke stoffen gebruikt werden. De bladluis is een plantenetende insect.


Hij voedt zich met de cellen van een plant en is meestal groen van kleur, maar er zijn ook witte, zwarte.


In juni zie je vaak de zwarte bonenluis op je tuinbonen verschijnen. Als je er niets aan doet, kan de. Zwarte den of de Pinus nigra is een snelgroeiende naaldboom of conifeer voor in een grote tuin of parktuin.


Zwarte bonenluis veroorzaakt dikwijls gekroesde bladeren die te vroeg afvallen.


Ook raakt de plant verzwakt. De insecten bevinden zich veelal op de bladstelen . Bladluizen bestrijden is in feite niet zo moeilijk: je kunt al heel wat doen om een bladluizen plaag te voorkomen. Met een beetje voorbereiding zou je in principe . Hierna vindt je een paar praktische tips om bladluis te voorkomen en bestrijden , naargelang de plant zich in pot of in volle grond bevindt.


Bladluis info - schadebeel bestrijden en voorkomen.


Na half juli is bestrijden van de zwarte bonenluizen en groene perzikbladluizen niet meer rendabel.

Er bestaan zowel groene, zwarte , grijze, gele of roze bladluizen. Op deze manier kun je natuurlijk en gemakkelijk bladluis bestrijden.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.