vendredi 20 juin 2014

Tuinslakken bestrijden

Slakken bestrijden is niet moeilijk. Je hebt twee soorten slakken in de tuin: slakken met een huisje en naakte slakken. Je kunt slakken voorkomen. Heb je ze toch in je tuin? Dan kun je slakken bestrijden met .

Na de winter zijn ze er terug. De volwassen slakken en hun eieren die de vorst overleefden. Ze komen dan van onder grote stenen . Natuurlijk slakken bestrijden ? Bestrijd de slakken in jouw tuin met aaltjes of slakkenkorrels.


De meeste slakken eten allerlei plantaardig materiaal, dood of leven . Voorkom schade aan je planten en jaag naaktslakken en huisjesslakken de tuin uit.

Niets is immers zo vervelend als wanneer slakken je moestuinplanten of . Maar ook grotere planten zijn niet veilig, en kunnen aangetast worden door ( naakt) slakken. Ook al kunnen slakken ook een nuttige functie hebben. In een moestuin zijn alle slakken naar, maar naaktslakken zijn de ergste: die laten zich (bijna) nergens door tegenhouden.


Tuinliefhebbers zijn niet bepaald dol op slakken.


Zodra het buiten 5ºC of warmer wordt komen ze tevoorschijn. Ziekten en plagen in de tuin kunnen flink roet in het eten gooien. Eén van de veelvoorkomende problemen zijn slakken.


De strijd tegen de slak in de moestuin, biologische, mechanische en chemische bestrijding , voordelen en nadelen.


Gelukkig zijn ze goed te bestrijden en zijn er ook manieren om slakken in de tuin te voorkomen. Dat zijn parasitaire aaltjes die onder de grond op zoek gaan naar slakken. Naaktslakken zijn te bestrijden met Nemaslug.


Zeker op natte en warme avonden kunnen de weekdieren zich uitgebreid . Mensen die graag tuinieren zien niet graag slakken in hun tuin.


Ze beschadigen de planten.

Hoe kun je slakken bestrijden ? Nuttige opruimers, maar er zijn er ook die veel schade aanrichten. Ze zijn tweeslachtig, na liefdesspel leggen ze veel eitjes, diervriendelijke bestrijding.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.