lundi 9 juin 2014

Hoe verzorg je een brandwonde

Koelen is belangrijk om de ernst van de brandwonde te beperken en om haar. Verzorg de wonde volgens de algemene werkwijze hierboven beschreven. De eerste regel bij brandwonden is altijd: aDe verdere verzorging is afhankelijk van de ernst of graad en de omvang van de wondefkoelen met . Hoe kan ik verbranding voorkomen?


Een oppervlakkige of eerste- en tweedegraads brandwond van klein of groot formaat is een huidletsel dat ontstaat door blootstelling aan intense hitte of door . Weet hoe je brandwonden moet verzorgen in een noodsituatie.

Koel de brandwond ±minuten met lauw zachtstromend leidingwater. Hoe oppervlakkige brandwonden , verzorgen, behandelen? Oppervlakkige brandwonden zijn eerstegraads- dan wel ondiepe tweedegraads . Bekijk daarna hoe de wond eruit ziet, en bel dan de huisarts of eerste hulp als:.


Desinfecteer en verzorg de brandwond met Betadine Zalf door deze . Heb je een brandwond opgelopen? Lees hoe je een brandwond verzorgt.


Het eerste wat je moet doen bij een brandwond is koelen met lauw water. Hoe je de brandwond verder behandelt, hangt af van hoe ernstig deze is.

In dit artikel geven we je een direct bruikbaar . Informatie en tips over brandwonden behandelen leest u hier. Gelukkig komen zware brandwonden minder vaak voor. Maar ongeacht hoe ernstig ze zijn, we moeten altijd op dezelfde manier reageren.


Hoe hoger de temperatuur, des te dieper de brandwonde en des te ernstiger en . Eerst water, de rest komt later. Zo bied je eerste hulp aan iemand met brandwonden. Ontbrekend: verzorg Je huid verbrand aan de krultang?


Wanneer je dit doet, wordt voorkomen dat de brandwond dieper in je huid treedt. Hoe lelijk het er ook uitziet, laat-het-zitten. Het is handig om te weten wat je precies moet doen als iemand zich verbrand heeft. Flamigel_Web_Asset_WERKINGGEBRUIK-Brandwond-2degraads.


Een andere afbeelding melden Meld de aanstootgevende afbeelding.


Brandwonden veroorzaken pijn, blaren en soms onherstelbare schade aan de huid. Een brandwond is een verwonding die meestal ontstaat door verbranding van de huid door invloed van hitte gedurende een bepaalde tijd en boven een . Spring naar Hoe verzorg je een brandwond ? Als de huid in contact komt met extreem hoge of koude temperaturen, spreken we van brandwonden.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.