lundi 9 juin 2014

Lavendel winterhard

Er zijn wel soorten Lavendel soorten. Lavandula angustifolia is een uitstekende, winterharde lavendel. Wanneer en hoe lavendel snoeien.


De geur, de sierlijke blauwe bloemen, het grijsgroene blad: aan een lavendel is alles mooi. Dat maakt er de keuze natuurlijk niet gemakkelijker op. De hoogte van deze soort varieert van tot 100cm.

De bloeiperiode is mei - augustus. Deze plant is goed winterhard. Ein Lavendelstämmchen mit Krone ist ein exquisiter und herrlich duftender Blickfang für den Hauseingang, Balkon, Terrasse oder Garten.


De parel uit de Provence: de lavendel ofwel Lavandula. Voordelige staffelprijzen.


Franse lavendel , pluimlavendel. Bovenop de korte schijnaar staat een pluimpje schutblaadjes. Matig winterhard , vooral als potplant toegepast. De Hidcote is in Nederland prima winterhard , ik heb eigenlijk nog geen negatieve .

Lavendel is al jarenlang een zeer geliefde plant in Nederlandse tuinen. Koop of Verkoop lavendel op Marktplaats. Die is iets minder winterhard , maar heeft grappige, grote violette. Check rijphei winterhardheid en het aantal bloemen per plant: lavendel moet bij inkoop al . Winters is stagnerend vocht in de bodem slecht voor de plant.


In strenge winters kan de lavendel bevriezen, maar dat . Het zijn allen goed winterharde variëteiten.


Lavendel houdt van een zonnig en droog plaatsje op kalkrijke en goed doorlatende grond. Willen we onze lavendel vele . Een blog vol inspiratie en tips voor Lavendel in je eigen tuin. De bladkleur is zilvergrijs en de lavendel is winterhard en groen, wat inhoudt dat de lavendel haar blad niet verliest in de winter.


De lavendel kan, als zij niet . Het is dan ook niet voor niets één van de populairste plantsoorten.


Dit komt mede dankzij haar winterhardheid want lavendel overleeft tot wel -18°C. Kuiflavendel is niet winterhard en kan het beste vorstvrij overwinteren. Meestal verhout lavendel , door het nalaten van tijdig snoeien, en moeten de planten na . In de volle grond is de winterharde gewone lavendel de beste keus en in potten is ook vlinderlavendel geschikt.


Planten kan het hele jaar, behalve bij vorst.

Hij geurt net zoals de gewone lavendel heerlijk en is dan ook een echte bijen- en vlinderlokker. Wel stelt hij meer eisen in de verzorging dan de gewone .

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.