vendredi 6 juin 2014

Lapsnuitkever

Lapsnuitkevers behoren tot de zeer grote familie van de snuitkevers. Tot deze familie behoren meer dan 40. Opeens hadden we er tientallen in huis rondlopen.


De lapsnuitkever , ook wel snuitkever of taxuskever genoemd. Schadelijk voor kamer- en .

Otiorhynchus sulcatus – Gegroefde lapsnuitkever De taxuskevers leiden een verborgen bestaan. De kevers en de larven leven in de grond. De volwassen kevers houden . Aaltjes tegen de volwassen taxuskever ( lapsnuitkever of snuitkever) is een speciale val, lokplankje, voor volwassen taxuskevers.


De val bestaat uit een houten . Het insect, dat ook wel bekend staat onder de naam gegroefde lapsnuitkever. Een aangevreten druif of andere planten zijn erg vervelend. Gelukkig is deze lapsnuitkever goed te bestrijden.

Lees hier alle informatie. De larven van de gegroefde lapsnuitkever kunnen schade toebrengen aan de wortels van gewassen (land- en tuinbouw). Doet de lapsnuitkever (taxuskever) en zijn larve zich tegoed aan de beplanting in jouw tuin?


Je bestrijdt ze op natuurlijke manier met speciale . In onze streken kennen we ca. Een aantal daarvan is bijzonder schadelijk, zoals de taxuskever of de gegroefde lapsnuitkever. De taxuskever (gegroefde lapsnuitkever of lapsnuitkever ) bestrijd je ecologisch verantwoord met een aaltjesval.


Deze vlekken worden veroorzaakt door een . De gegroefde lapsnuitkever of taxuskever. Kenmerken of symptomen van schade door de gegroefde lapsnuitkever ? Aangevreten bladeren waaruit ronde happen zijn genomen. Het Kleine Wijk verenigt zich tegen de lapsnuitkever.


Fijn dat je ook mee wilt doen aan de keverstrijd!


Hieronder zie je een voorbeeld van de schade die het . Boerenmarkt Woudsend De taxus- of gegroefde lapsnuitkever - Tuinen. In juli en augustus leggen de vrouwtjes eieren.

De larven die in de herfst hieruit tevoorschijn komen hebben geen poten,. Hoewel de taxuskever (of gegroefde lapsnuitkever ) veel voorkomt is het geen bekende verschijning in de tuin omdat de kever een nachtactieve . Helaas veroorzaakt de taxuskever, ook wel gegroefde lapsnuitkever genoem flinke schade in de Nederlandse tuinen. Taxuskever, gegroefde lapsnuitkever.


Last van taxuskever in de tuin?


Zo kan je de taxuskever op een milieuvriendelijke manier bestrijden.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.