vendredi 13 mai 2016

Scabiosa

De soort staat op de Nederlandse Rode lijst van planten als . Alle scabiosa soorten hebben een lange bloeiperiode. De bloemkleur is violetblauw en de bloeitijd is van ca. Het is geen opwekkende naam voor deze langdurig bloeiende plant.


Vlinders waarderen deze bloemen ook en vaak.

Wie op zoek is naar een lang bloeiende vaste plant, vindt in schurftkruid voldoening. De bouw van de bloem is wat schilferachtig of geschubd en ook is er een . Het werd vroeger ook wel schurftkruid genoemd . Eigenlijk zijn dit geen éénjarigen maar vaste planten. Maar helaas zijn ze niet goed winterhard in Nederland.


Ze trekken veel vlinders en bijen aan.


Er zijn veel verschillende soorten, met verschillende bloemkleuren. Deze naam ontsproot aan het middeleeuwse brein omdat de rijpe kelk schubbetjes heeft, net als de huid van .

Plantensoort: vaste plant. Scabiosa wordt ook wel Schurftkruid of Duifkruid genoemd. Habitat: open plaatsen met frisse . Zet de herfst in het zonnetje met frêle dansende blaadjes.


Bloem met speldenkussenvormig hart, vertakte stevige bloemstengel, fijn ingesneden grijsgroenig bla zeer rijk- en langbloeien . Het blad is langwerpig en groen. Columbaria als geneesmiddel van schurft werd gebruikt. Duifkruid daarentegen heeft een kelk met lange donkere tanden (borstels). De plant heeft echter niks met schurft te maken, maar dankt deze . Voor een foto overzicht van SCABIOSA klik hier.


Een ons sympathiek plantengeslacht, waarvan bijna alle soorten . Photo: Bart Wursten Vumba rd near Vumba Gateway.


Learn how to grow scabiosa in the garden in this article. Includes information on planting, growing and varieties of scabiosa in New England. Common Name : Pincushion flower.


Blooming Season : Summer, Autumn, Late Summer.

Crowds of wiry stems lightly clad in finely-cut leaves carry cool, lemon-yellow flowers for weeks in late summer. Bijenplant, hommelplant, drachtplant, vlinderplant . Looking for a new addition to the flower garden? Try scabiosa , also known as pincushion flower.


This easy-care plant works well nearly . HilverdaKooij veredelt en vermeerdert Dianthus, Limonium en Alstroemeria variëteiten, maar ook Gypsophila, Helleborus en Scabiosa.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.