vendredi 27 mai 2016

Kefir plant

De naam Yoghurtplantje doet vermoeden dat het hier daadwerkelijk om een plantje gaat, niets in minder waar. Met het kefir ferment maak je zelf snel melkkefir. Zelfgemaakte kefir is een goede bron van probiotica.


Hoe maak je melkkefir met een ferment ? Terwijl het niets met een plant te maken heeft en ook geen yoghurt is.


De kefirkorrels worden ook wel kefirbloempjes, het yoghurtplantje of yoghurtbloemetjes genoemd.

Het is makkelijk zelf te maken en goedkoop. Goede gisten en bacterien ondersteunen de . Je maakt het makkelijk zelf. Een soort boerenkarnemelk vol gezonde gisten en bacterien.


Melkkefir wordt in de volksmond ook wel kefirplantje of yoghurtplantje genoemd.


Alleen is het woord plantje een beetje ongelukkig omdat kefir geen plant is. Sinds kort horen we steeds vaker over kefir. Kefir is goed voor het krijgen van gezonde darmen.


Is het waar dat kefir gezond is voor je darmen of juist helemaal niet?

Lees in dit artikel hoe het werkelijk is. Kefir kennen velen van het “yoghurtplantje”. Eigenlijk is het geen plantje , maar zijn het levende gistculturen met rechtdraaiend melkzuur en . Hierdoor begint de melk te fermenteren.


Door deze fermentatie is het een licht . Met dit pakket kunt u zelf uw kefir probiotica bereiden.


Kefir -melk is een probioticum en zeer gezond voor ons lichaam. Koop melkkefirkorrels, waterkefirkorrels en fermenten bij de Kefirshop ! De drank uit de Kaukasus die 100-jarigen maakt. Omdat kefir zo uitgebalanceerd en voedzaam is, draagt het bij aan een gezond . Deze tintelingen worden veroorzaakt door het in de kefir aanwezige.


Er wordt wel eens gezegd dat kefir een yoghurtplantje is maar dat is niet juist, alhoewel je er wél yoghurt mee kan maken. Het heeft vele genezende eigenschappen. Kijk hieronder, als je alles over Kefir wilt weten.


Maar heeft niets te maken met yoghurt of een plant. The “buttermilk plant ” is formally known as the kefir culture. Overgebleven korrels kun je invriezen en bewaren. Kefir lijkt erg op de korrels van ginger beer plant (een gelijkaardige SCOBY) maar ze hebben niet dezelfde herkomst en als je ze naast elkaar ziet zouden ze er .

Kefir dates back many centuries to the shepherds of the Caucasus. The LIVING Kefir plant looks like a cauliflower where many of the grains form one plant.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.