lundi 12 mai 2014

Tuin verticuteren

Mos verwijderen en je gazon er als nieuw laten uitzien doe je door te verticuteren. Hoe, wanneer en prijzen van verticuteermachines vind je hier. Verticuteren , u heeft er vast wel eens over gehoord.


Maar wat is het nou precies?


En waarom moet het gebeuren?

Kies ik voor met de hand of . Welkoop 1-2-Gazon is een compleet . Dan wil je het natuurlijk goed onderhouden. Om het hele jaar door te kunnen genieten van een mooi gazon, raden wij aan om keer per jaar te verticuteren. Door te verticuteren verwijder je mos, onkruid . Om het gazon snel te herstellen en de kale plekken weg te werken kan je na het verticuteren een zadenmengsel toepassen. Voor een veilige kieming van het .

Je weet hoe het met de grond in je tuin gesteld is. Je hebt het gras gemaaid en dan. In dit filmpje demonstreert Stefaan hoe je een gazon kunt verticuteren en de.


Dit doe je met een verticuteerhark of verticuteermachine. Dit laatste is gemakkelijker, want . Waarom moet je een gazon verticuteren ? Waneer moet je dit doen en hoe? Tuinspecialist Luk Dirkx geeft de antwoorden. Na de winter is het vaak even schrikken: de voorheen zo strakke grasmat zit vol met mos.


Dit probleem is snel verholpen als je het gras gaat verticuteren.


Gazononderhoud voorjaar: bemesten - verticuteren - verluchten - herstellen - onkruidbestrijding. Op korte termijn is dit uiteraard zeer interessant. Je gazon regelmatig verticuteren is een noodzaak.


Je haalt afgestorven gras, mos en verstikkend onkruid weg en je brengt opnieuw zuurstof in je grasmat. Een jaarlijks terugkeren verplicht nummertje is je gazon verticuteren.

Een moeilijk woord voor een hels karwei.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.