jeudi 8 mai 2014

Snoeien appelboom

Het snoeien van appel- en perenbomen is in werkwijze vrijwel gelijk, en heeft twee doelen. De fruitbomen appelboom en perenboom snoei je op dezelfde manier. Het is belangrijk een appelboom te snoeien , anders maakt hij geen . Een appelboom kan in november, december of januari worden gesnoei mits het niet vriest.


Bekijk stap voor stap hoe je een appelboom snoeit.


Dit hangt er vanaf of het om een oude of een jonge appelboom gaat.

Appelboom snoeien is erg belangrijk voor de groei van een appelboom. Het is zelfs zo dat wanneer je een appelboom niet snoeit hij blijft . Wanneer en hoe snoei je de appelboom ? In deze video leg ik uit hoe en wanneer u het best uw appelboom kunt snoeien. Voordat we in gaan op het onderwerp appelboom snoeien , allereerst iets over de standplaats van appelbomen en fruitbomen in het algemeen.


De appelboom snoeien op de juiste manier vergt enige kennis. Maar eenmaal de instructies goed doorgenomen, is het een klus die u zelf kunt uitvoeren.


De beste weersomstandigheden bij het snoeien van uw boom zijn droog en . Snoeien is dus er belangrijk.

Je kunt in dit artikel meer lezen over hoe je een appelboom moet snoeien om de mooiste appels te krijgen en wanneer je dat het beste kunt doen. Je appelboom snoeien in februari: Lees alles over waarom jij je appelboom het best kan snoeien in het vroege voorjaar én hoe je dit moet . Thuis fruit kweken kan veel voldoening schenken. Dit geldt voor zowel het groeiproces als het resultaat.


Het was er door de langaanhoudende winter niet van gekomen, maar deze week hebben we de appelboom die het hardst eraan toe was, toch maar bevrijd van . Met een appelboom in de tuin kun je ieder jaar genieten van je eigen oogst. Maar voor lekkere appels en een mooie boom moet je hem natuurlijk wel snoeien.


Om een goede oogst van je appelbomen te garanderen, is regelmatig snoeien noodzakelijk. Het is mogelijk vanaf begin januari tot eind maart. Een voorwaarde is wel dat het niet vriest – bomen snoei je altijd bij vorstvrij . Vragen over appelboom snoeien ? Wij helpen u graag met onze online tips.


Mail of bel ons voor meer informatie of maak een afspraak. Ook handige informatie over bloembollen en planten. Bent u van plan om dit jaar uw appelboom te snoeien ? Dan bent u bij Boomkwekerij van den Berk aan het goede adres. Bij ons kunt u vrijblijvend terecht voor . Bekend is de appelonderstam M IX (M9), afkomstig uit het proefstation in East Malling (Zuid-Engeland), die de appelbomen een zwakke groei geeft en een .

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.