vendredi 16 mai 2014

Struik gele bloemen

Vaak wordt direct gedacht aan rozen wanneer het gaat over lekker geurende bloemen. Nochtans zijn er veel andere bloemen – en ook planten – die niet . Deze overvloedige bloei met gele bloemen is dan ook wel meteen het mooiste van . Ben je op zoek naar een struik die vroeg bloeit? Weet iemand de officiele naam?


Corylopsis bloeit in maart, met zachtgele bloemen die bovendien heerlijk geuren.

Forsythia of Chinees klokje. Bloeiende struiken zorgen met een minimale verzorging jaar na jaar weer voor. De struiken vallen in het voorjaar op door de gele bloemen. Mahonia media 'Charity' bloeitijd december-maart met zijn gele bloemen welke geurend zijn.


Cornus mas bloeit in het vroege voorjaar met gele bloemen.


Heeft een groot blad en is een breed uitgroeiende struik de . Toch zijn er struiken die in de winter hun bloesems vertonen. Camelia bloeit op beschutte plekken reeds vanaf eind februari in wit, roze of rood met vaak gele meeldraden in het hart van de bloemen.

Ze zien er kwetsbaar uit, de prachtige bloemen van helleborus, maar ze weerstaan. En zo krijg je tussen december en maart een echte waterval van gele bloempjes. Maar de struik zelf verkleurt in de herfst ook naar geel, oranje en paars.


Zoals voorgaande doch iets zwakker groeiend met gele bladeren in winter en zomer. Een compact groeiende struik met mooie, opvallend frisgroene, smal.


Een traag groeiende struik met roodgroene bladeren en mooie, gele bloemen in trossen. Planten met gele bloemen zijn voor elk seizoen van het jaar gemakkelijk te vinden. De mirtenstruik , de aardbeiboom, de mas- tiekboom en de Siciliaanse.


De gele bloemen hebben een zoete geur. De gewone Brem (Sparti um scop arium), eene dikwijls ellen hooge bezemvormige struik , met kantige takken en fraaije gele bloemen. Ik ben op zoek naar de naam van de gele bloemen oveal verspreid in.


Vanaf januari bloeit deze mahoniestruik met gele , geurende bloemen in rechtopstaande trossen.


Deze zeer winterharde struik heeft . Opvallend is dat gele tot oranje bloemen in deze tijd van het jaar sterk.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.