mercredi 21 mai 2014

Coloradokever bestrijden

In volle zomer vreten rode larven, de coloradokever , aan je aardappelloof. Deze toxines bestrijden rupsen, vliegen, trips en kevers in diverse teelten door . De aanwezigheid van de coloradokever is voor menig aardappelteler een doorn in het oog. Vooral de rode larven van deze kever kunnen complete oogsten . Schade aan aardappelen door de coloradokever.

De coloradokever is gemakkelijk te herkennen aan de tien. Plantaardig insecticide voor de bestrijding van. Koop nu direct aaltjes tegen larven coloradokever. De larven coloradokever bestrijd je met natuurlijke vijanden.


In volkstuinen kunnen de kevers en de larven handmatig geraapt worden.


De kever en de larven zijn te bestrijden met insectenbestrijdingsmiddelen. Als gevolg van intensieve bestrijding met steeds nieuwe . Dit zijn de natuurlijke vijanden van de larven en zijn veilig voor mensen, zoogdieren en planten .

Coloradokever Coloradokever imago b. Natuurlijke vijanden van de larven coloradokever. Aaltjes tegen larven coloradokever. We hebben een volkstuin,controleren de aardappelplanten goed ,vangen de larven en kevers tijdig,en gebruiken zo nodig biologische insecticiden.


De landbouwers zijn het wettelijk verplicht. En moestuinders volgens mij ook maar daar wordt niet op toegezien. Deze coloradokever of aardappelkever voedt zich met de bladeren van aardappelen en legt hierop tijdens de groei van de aardappelen vele eieren.


Een geel-zwart gestreepte kever van een centimeter groot was in België in de eerste helft van de.


Hij plantte zich snel voort en viel moeilijk te bestrijden. Hoe kan ik op biologische manier de coloradokever de baas blijven. Vergeet niet dat je verplicht bent om de coloradokever te bestrijden.


Hij overwintert in de grond die. Om de coloradokever te bestrijden , raden wij u aan:. Op de milieudienst kwamen de laatste dagen enkele meldingen binnen van overlast van coloradokevers.


De bestrijding ervan is verplicht, . De kever plant zich snel voort en produceert daarbij zeer veel nakomelingen -tot wel 8per jaar- die lastig te bestrijden zijn, diep in de bodem overwinteren en . Het bestrijden van de coloradokever werd gezien als een nationale plicht.

Gunstige temperaturen voor de ontwikkeling van de coloradokever. Eind april - begin mei zijn de eerste coloradokevers gespot op. Voor de bestrijding van de larven heb je een ruime keuze aan erkende .

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.