lundi 13 février 2017

Tomaten buiten

De beste tijd om de tomaat naar buiten te verhuizen is half mei. Maar tomaten kunnen wel degelijk ook buiten geteeld worden. Een andere afbeelding melden Meld de aanstootgevende afbeelding.


In de kas wordt vaak opgebonden aan zacht ( tomaten ) touw. Kies voor gewone tomaten die langs een tonkinstok worden opgebonden buiten in de tuin een .

In ons klimaat gebeurt dat bij voorkeur in een kas, maar het kan ook buiten. Die 6-tal tomatenplanten zullen dus buiten moeten staan in potten. Ik begrijp dat die planten er niet van houden als de bladeren . Als je mij zou vragen wat er niet kan missen in de moestuin qua groenten, dan zijn het zeker weten de tomaten.


Veel mensen denken dat het . Ik steek gelijk van wal met een grote misvatting die leeft onder tuinierend België.


Ook zonder serre kan je lekker tomaten kweken in de lage landen.

Idealiter worden tomaten maanden voor de laatste kans op vorst binnen. Nu is dat buiten natuurlijk niet erg maar als je tomaten op de vensterbank van de . Tomaten buiten telen dat gaat niet. Buitentomaten zet je best enkele dagen bij mooi weer buiten zodat ze kunnen afharden. Net als in de winkel kun je bij het kweken van tomaten kiezen uit ontzettend.


Verpotten: In de maanden mei of juni mogen de tomaten naar buiten en kun je de.


Buiten tomaten kweken kan natuurlijk ook, mits het niet een te . Je kunt er ook voor kiezen om half mei direct buiten te zaaien, bijvoorbeeld . Wist je bijvoorbeeld dat de plantjes pas na mei naar buiten kunnen? Je kunt tomaten in de gehele maand maart zaaien, en eventueel ook in de eerste . En ook als je geen tuin hebt, kan je tomaten kweken in een pot op het terras. De planten die buiten zullen worden geplant moet men stilletjes aan laten wennen aan de koudere buitentemperaturen. Afharden is noodzakelijk om een grote . Zelf tomaten kweken is helemaal niet moeilijk.


Buiten uitplanten in je bakken doe je als er geen gevaar voor vorst meer is.


Dit jaar is het de zesde keer dat ik tomaten in potten kweek , hoog tijd om mijn bevindingen eens te delen met.

Wanneer zaai jij ze buiten ? Onder de graden doen die tomaten buiten toch niets. Om aan je tomatenplantje te raken, kan je twee dingen doen. Alleen zelfgeteelde tomaten smaken zoals tomaten moeten smaken.


Eet tomaten alleen als ze rijp zijn.


In onrijpe tomaten zit de gifstof tomatine, die schadelijk voor je kan zijn. Bewaar tomaten buiten de koelkast, op een droge . Maak kennis met klassieke en verrassende rassen en plant de tomaten die jij het lekkerst.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.