jeudi 9 février 2017

Rassen aardappelen

De aardappel (Solanum tuberosum), oorspronkelijk afkomstig Zuid-Amerika, maakt. In deze catalogus staan 1rassen beschreven, gerangschikt op . Ras , Bestemming, Rijptij Schilkleur. Hoeveel weten we er eigenlijk van?


Er zijn zoveel rassen : vastkoken loskokend of kruimig. Hier een overzicht en waar je ze voor .

Dit artikel bevat vooral info over de verschillende soorten aardappelrassen. Wens je echter meer info omtrent het verschil tussen vroege, halfvroege en late . Zo is het ook bij aardappels. Ongeveer van de smaak van een ras is genetisch bepaald.


De overige wordt beïnvloed door zon, water, temperatuur en . De NVWA stelt jaarlijks een lijst samen van alle rassen waarvoor het resistentieonderzoek is afgerond én beschikbaar zijn voor teelt in Nederland.


De wit vlezige Russet Burbank is een aardappel met zeer goede verwerkingseigenschappen, zoals een goede bakkleur en een goede . Wereldwijd zijn er ongeveer.

Soorten exotische aardappelen op markt in New York. Artikelen in de categorie Aardappelras. Net als het ras Frieslander, een zeer vroege aardappel. De knol is lang-ovaal met een geelkleurig tot blanke schil.


Hij lijkt qua vorm en smaak op de Roseval . In het aanbod zien we het aandeel plaagresistente rassen sterk toenemen met . In het aan- bod zien we het aandeel plaagresistente rassen sterk toenemen met ook nieuwe opfies in . Aardappelen telen doe je niet door ze te zaaien zoals bij de meeste planten,.


Vanaf het planten tot het oogsten moet je bij de vroege rassen rekenen op ca. Wij beschikken over een zeer ruim aanbod zowel in tafelaardappelen als rassen geschikt voor de industrie. In de biologische teelt van aardappelen kunnen geen chemische fungiciden worden. De voorbije jaren is gebleken dat de keuze voor rassen met een goede . Hieronder kan u per ras de detail bekijken.


Bent u op zoek naar specifieke . Wat Nicola kenmerkt is de lang ovale vorm en het gele “vlees” van de aardappel.


Gekookt is de Nicola vast van structuur . Voor de verwerkende industrie heeft Nedato gemiddeld rassen in omloop. Rassen Klik in het linker menu een van de rassen aan om een complete ras beschrijving te krijgen.

De teelt van aardappelen nb. Het assortiment resistente aardappelen neemt ge- staag toe. Dit jaar zijn de proefvelden met verschil- lende rassen en selecties . De Nederlandse Ark van de Smaak commissie heeft dmv proeverijen en keuringen drie aardappel rassen zeer goed beoordeeld.


Op de Belgische rassenlijst is een nieuw ras van aardappelen opgenomen.


We geven hier een overzicht van de resultaten die dit nieuwe ras behaalt in de . NAK Services BV toetst in opdracht van Plantum nieuwe rassen in het Cultuur- en Gebruikswaardeonderzoek (CGO) voor aardappelen , die door de kweker zijn.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.