vendredi 30 septembre 2016

Wormenbak maken

Met wat geduld en een kleine inspanning kun je zelf vloeibare meststof ( percolaat) maken. Een wormenbak is een handig en goedkoop (± €10) hulpmiddel voor . Je maakt in een handomdraai zelf een wormenbak. Je hebt minimaal twee grote, donkere plastic bakken of . Een makkelijke methode is het stapelen van twee emmers of plastic bakken in elkaar.

De onderste bak laat je zoals hij is, maar de . Voordat je een eigen wormenbak gaat maken , bedenk eerst waar je deze het beste kunt zetten. De plek voor de compostbak moet redelijk . Het was van het weekend een uitgelezen dag om de wormenbak te maken zoals we hier besproken hebben. Het idee is ook een beetje uit . Het klinkt een beetje vies, maar compost maken met hulp van wormen is heel goed voor je planten. En bovendien goedkoop en ecologisch .

Eén jaar geleden begonnen we aan onze wormenbak. Voeg niet te veel ajuin, prei of citrusvruchten toe, die maken compost te zuur. Zelf een wormenbak maken hoeft niet heel ingewikkeld te zijn.


Zelf heb ik eerst een eigen wormenbak. Met de kids een wormenbak bouwen is gemakkelijk, educatief en vooral erg leuk.


Wormen zijn experts in het maken van compost. Ze zijn niet alleen de meest . Compost maken met een wormenbak maakt het mogelijk voor iedere groenliefhebber om compost te maken , zowel binnenshuis als buitenhuis . Een kant en klare wormenbak kan je kopen. Deze zijn evenwel vrij duur.


Je kan ze evenwel gemakkelijk zelf maken en dit voor een fractie van de prijs.


Je kunt heel simpel je eigen super- compost maken. Een paar plastic bakken van de Blokker, . Met een wormenbak kun je zelf gemakkelijk compost maken. Het resultaat is mooie, donkere grond of grondverbeteraar met een lekkere boslucht.

Composteren met een wormenbak is niet eenvoudig. Hoeveel en welk werk heb je aan een wormenbak ? De diepgravers maken diepe, vertica-. U kunt ook uw eigen wormenbak maken.


Een goede wormenbak kan je aankopen of zelf maken met UV-bestendige, niet doorschijnende plastic dozen waarvan met een geperforeerde bodem. Her en der op dit forum wordt gesproken van wormenmest van de regenworm, maar dit berust op een misverstand. De worm die de zo gewilde .

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.