mardi 16 septembre 2014

Slakken in de tuin

Grote gaten in uw Hosta-bladeren? Een Iberis die langzaam kaal gegeten wordt? Lees hier wat u kunt doen! Je hebt twee soorten slakken in jouw tuin : slakken met een huisje en naakte slakken.


De naaktslakken richten de grootste schade aan. Slakken in de tuin zijn vaak ongewenste bezoekers.

Je kunt slakken voorkomen. Heb je ze toch in je tuin? Dan kun je slakken bestrijden met . Heel wat tuiniers krijgen weleens te maken met slakken.


In dit artikel sommen we een aantal feiten en fabels op en geven we trucs om deze . Ze vreten bladeren en stengels van planten aan en kunnen je tuin veranderen in een slagveld.


Een schaaltje met bier in de tuin helpt slakken verdrijven. Alhoewel sommige mensen hun tuin juist inrichten om zoveel mogelijk slakken en andere kleine dieren de tuin in te lokken, vinden de meeste .

Er zijn veel verschillende methodes om slakken te bestrijden en wat in de ene tuin wel werkt, heeft in de andere tuin geen effect. Als jij vindt dat er almaar meer slakken in je tuin zitten, dan heb je dus gelijk. Overigens: van alle ingevoerde plantjes en diertjes kunnen alleen . Natuurlijk slakken bestrijden?


Bestrijd de slakken in jouw tuin met aaltjes of slakkenkorrels. Na de winter zijn ze er terug.


De volwassen slakken en hun eieren die de vorst overleefden. Ze komen dan van onder grote stenen . Overlast van slakken in jouw tuin ? Wij leggen uit hoe je (biologisch) kunt bestrijden of verwijderen. Tuinliefhebbers zijn niet bepaald dol op slakken.


Egels, spitsmuizen, merels en . Hoe komt een slak vooruit en waar zijn die voelsprieten voor?


Naakt of met een huisje, slakken kunnen in de tuin behoorlijk wat schade aanrichten. In het programma De Tuindokter beantwoordt groen-deskundige Jan van der Laan ieder week een. Vreten slakken je planten of groenten op?


Laat het niet zover komen en bestrijd slakken op een efficiënte manier met advies en producten van Horta.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.