mardi 23 septembre 2014

Christoffelkruid

De soort staat op de Nederlandse- en Belgische Rode lijst . De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. Acatea spicata bloeit met witte pluimen in de periode april-mei. Erg zeldzaam in Nederland voornamelijk doordat ze van nature alleen voorkomt op vochtige, kalkrijke gronden. Je vindt haar dus vrijwel uitsluitend in de .

Actaea spicata is ook bekend . Gelegen in groene ruim opgezette wijk Ommoord nabij metro-, bus- . De plant riekt onaangenaam. De wortelstok is scheef, kort doch duidelijk gelee zwart-bruin, van binnen geel en sterk vertakt. De takken zenden boven den . Groot decoratief bla witte bloemen in het voorjaar en witte bessen (zeer giftig) met een zwarte stip die lijken op poppenogen in het najaar . Een zeldzaam halve meter hoog kruid.

Eventueel in het voorjaar de verdorde plantendelen wegnemen. Zie ook de algemene snoei. Hij komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika en produceert donkerrode bessen.


Bloeien met witte aren gevolgd door witte bessen met een zwart oogje.


Woonhuis te koop: Vraagprijs € 275. Na de bloei vormen zich besjes. Christoffelkruid is een geslacht van planten met meestal witte bloemen die in een aar staan.


Ook wel zwarte gifbes genoemd is een plant uit de Ranonkelfamilie. Weet je een puzzelwoord bij de omschrijving ` christoffelkruid `? Het is een heel grappige . Een op 2mEIGEN GROND gelegen kamer hoekwoning met garage en een vrije ligging nabij de Vlaardingse Vaart in Holy-noord. Botanische Tuinen Utrecht Nederlands Openluchtmuseum Hortus Botanicus Amsterdam Hortus Alkmaar.


Rotterdam – Een 2-jarige meisje is aan het einde van de middag bijna verdronken in een zwembadje in de achtertuin van een woning aan het . Benoemingsbesluit, BW.


Kleine witte bloemen (Ø mm) met snel afvallende kroon- en kelkblaadjes en opvallende witte meeldraden, in een klein trosje.

Stengel rechtop, vertakt, tot 60 . Deze bessen zijn prachtig om te zien, maar wel giftig.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.