jeudi 16 avril 2015

Dahlia planten

Wij vertellen je hoe en wanneer je het . Wanneer en hoe moet je dahliaknollen planten ? En wat is de beste plek voor een dahlia ? Groenredacteur Annemarie geeft tips in haar . De zomerbol dahlia is een van oorsprong Mexicaanse plant en is zowel populair als.

Zodra de kans op vorst geweken is kun je de knollen planten in de grond. Laat de plant hierna nog een week rusten zodat zij aan de seizoenswissel kan . Plant ze in kleine groepjes of als solitair tussen grassen en . Bij een goede verzorging gaat de bloei door tot de eerste nachtvorst invalt. Zomerbloeiers die met hun vaak felle kleuren iedere tuin.


Bestel Dahlia planten van de beste kwekers met bloeigarantie. Voor de mooiste bloemen in uw tuin.

Zelf zaden van de plant nemen kan ook, maar niet iedere soort geeft zo makkelijk zaden. De dahlia is een prachtige bloem die veel voorkomt in de Nederlandse tuin. Hoe dahlia bollen planten in pot in zijn werk gaat, lees je in dit artikel! Deze plant houdt vooral van de lente en de zomer.


Bij elke vaste plant is wel een bijpassende Dahlia te vinden.


Wie ooit een bloeiende dahlia bekeek zal toegeven dat het een prachtige en vrolijke . Door een late en lange bloei is de dahlia namelijk eindeloos te combineren met zomerbloeiende én met herfstbloeiende bloembollen of planten. Knollen kan je planten tot zes weken voor de laatste vorst. Ook handige informatie over bloembollen en planten.


Spring naar Planten - Hoe je dahlia aanplanten?


Het geslacht omvat een tiental soorten, die wild voorkomen in Mexico. Dahlia is een plantengeslacht uit de composietenfamilie (Asteraceae). Enkelvoudige Dahlia bloemen worden het best, het liefst, en het makkelijkst.


Vaker schrijf ik over één van mijn favoriete bloemen, de Dahlia.


Tot voor kort was het “not-done” om over dit onderwerp te schrijven.

De plant was ouderwets en . De IJsheiligen zijn namelijk voorbij. Dat zijn de dagen waarop het nog kan vriezen: tot en met mei. Prachtige dahlia met koraalkleurige bloem en paarsroze hart.


De stevige stengels zijn zeer donker gekleurd wat een mooi contrast opleverd.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.