vendredi 21 mars 2014

Snoeien buxus periode

Lees hier wanneer en hoe je een buxus snoeien kunt in onder andere de vorm van een haag, . Buxus snoeien : wanneer en waarop moet je letten. Tegenwoordig tref je in elke tuin wel ergens buxus aan. Het is dan ook een plant met verschillende goede . De eerste keer voor de langste dag van het jaar en de tweede keer . Snoei je buxus drie keer per jaar, in februari, met de zonnewende en in oktober.

Leef je creatief uit en creëer jouw unieke vorm. Buxus verdraagt snoeien zeer goed en maakt snel nieuwe takjes. Wanneer we de Buxus te weinig snoeien is dit nadelig voor de . Je wilt een buxus snoeien ? Plantencentrum Maréchal geeft je uitgebreid advies!


Om uw buxus een strak en vol uiterlijk te geven zult u hem minimaal twee keer per jaar moeten snoeien. De meest geschikte periode om de buxus de eerste . Skil legt je uit hoe je de buxus moet snoeien.


De buxus blijft het gehele jaar groen.

Zijn Latijnse matties noemen hem Sempervirens. Maar weet dat hoe vaker u snoeit , hoe voller de haag wordt. Voor een buxus echter, is zelfs twee keer per jaar snoeien een minimum.


Het mooiste resultaat krijgt . We ontvangen regelmatig vragen hoe Buxus gesnoeid moet worden en wat de beste periode is om dit te doen.


Snoei buxus altijd tijdens een periode met bewolkt weer om zonnebrand te voorkomen. Spuit de planten vooraf nat, dat knipt het gemakkelijkst . Veel mensen vragen zich af wanneer en hoe vaak je buxus het beste kunt snoeien. Het ideale tijdstip om de buxus te snoeien is maart of einde juni.


Het bijsnoeien van reeds gevormde buxussen kan gedurende de ganse groeiperiode gebeuren.


Dit geldt voor een speciale snoeivorm of voor een strakke buxushaag. Echter doet u er verstandig aan om dit alleen bij bedekt weer (bewolkt ) te . Dat maakt het een ideale plant voor sierlijke bollen, . De ideale periode voor het snoeien strekt zich uit van half juni tot half september.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.