jeudi 27 mars 2014

Groenten zaaikalender

Zaaikalender voor de groententuin. Welke groenten en fruit kun je zaaien en wanneer? Bekijk onze zaaitips in de zaaikalender.


In deze zaaikalender kan je zien welke groenten , fruit of kruiden je wanneer moet zaaien, oogsten of verplanten in je moestuin. Dat is een hele goede vraag, Daarvoor hebben wij de zaaikalender gemaakt en. Een handig overzicht van de meest voorkomende groente rassen.

Wanneer zaait uw welke groente binnen of buiten. Met deze zaaikalender zie je gemakkelijk welke groenten en kruiden je per maand kunt zaaien. Groente , Zaaitijdstip, Kiemtemp. Handig als je snel van start wilt met je biologische moestuin!


Weet direct welke groenten je wanneer moet zaaien.


Maar het is niet evident om te onthouden wanneer welke groente precies de grond in moet. Daarom deze handige zaaikalender. In de stad heb je vaak te maken met schaduw van andere gebouwen.

Door groenten en kruiden te kiezen die bij jouw huis passen qua minimale hoeveelheid . De zaaikalender voor jouw moestuin of kruidentuin kan als geheugensteun dienen voor wanneer je een bepaalde groente of kruid kan kweken. Met de handige moestuinkalender van Velt kun je de planning voor je eigen tuin en je teeltresultaten noteren. Om snel van start te kunnen gaan met je balkonmoestuin, kun je in dit artikel terecht voor een groente zaaikalender met groenten voor . Kom alles te weten over wanneer je groente moet zaaien in de moestuin en.


Het kweken van eigen groente en fruit is leuk en gezond. Plannen maken, zaaien , oogsten en koken.


Elke plant heeft zijn eigen ritme. Zo weet je precies wanneer je welke plant het beste zaait in . Het Vlaams Zaadhuis, online zaden bestellen - leverancier van zaai- en plantgoed - groenten (o.a. asperges en aardappelpootgoed), bloemen, bolgewassen, . Spinazie kun je bijvoorbeeld al in maart en april zaaien. Voorkom lege plekken in je moestuin en zaai nu de laatste groenten om zo tot.


Wilt u beginnen met een moestuinbak of kweektafel en heeft u nog geen ervaring met het kweken van groenten en kruiden? Onderstaande is slechts een grove indicatie, er zijn veel uitzonderingen. Zo kun je de Sier Erwt (Lathyrus) ook in de herfst zaaien.


Hieronder kun je de link vinden naar de groentezaaikalender.


We delen de beste moestuintips en een handige zaaikalender. Zaai elke twee à drie weken snelgroeiende groenten als sla en radijs.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.