mercredi 27 décembre 2017

Nematoden

Nematoden zijn microscopisch kleine aaltjes. Sommige van deze diertjes kunnen allerlei plagen op een zeer veilige en vooral duurzame manier bestrijden. Veel nematoden leven in de bodem van dode organische stof.


Andere soorten leven als parasiet en veroorzaken plantenziekten zoals aardappelmoeheid of . De benaming aaltjes en nematoden worden door elkaar gebruikt. Insectenparasiterende aaltjes of nematoden zijn minuscule wormpjes die kunnen ingezet worden ter bestrijding van verschillende schadelijke organismen.

U ontvangt de nematoden ( Phasmarhabditis hermaphrodita) in een brievenbus enveloppe. Om ervoor te zorgen dat de . Last van naaktslakken in uw tuin? Met aaltjes (ook wel nematoden genoemd) bestrijd je een slakkenplaag op een gifvrije manier.


Je kunt ze kopen of zelf kweken en na het lezen . Wilt u nematoden (aaltjes) tegen naaktslakken bestellen?


Informatie over naaktslakken. Naaktslakken leven in een vochtige omgeving.

Deze aaltjes behoren tot de groep nematoden en veroorzaken een aanzienlijke productie-afname. Het stengelaaltje kan er zelfs voor zorgen dat hele percelen . Hoeveel maatregelen zijn er al uitgeprobeerd om nematoden de das om te doen. Van “chemische ontsmetting” tot en met inundatie.


Naktuinbouw kan de kwaliteit van gron zaad- en plantmateriaal van uw boomkwekerijgewas toetsen op de aanwezigheid van nematoden (aaltjes).


Ze leven in de waterfilms rondom bodemdeeltjes. De nematoden Steinernema sp. Varenrouwmuggen zijn met het oog niet-waarneembare aaltjes, die in de potgrond de larven van de Varenrouwmug.


Identificatietabel voor zoetwater- en bodembewonende nematoden van Nederland. De aantallen wortelknobbel- en wortellesieaaltjes kunnen bij aaltjesonderzoek worden onderschat als alleen naar de grond wordt gekeken. Het bestrijden van teken met behulp van nematoden lijkt een veelbelovende en milieuvriendelijke methode.


De eerste testen laten zien dat zestig procent van . Voor het bestrijden van larven van taxuskever en rozenkever. Onschadelijk voor gazon of borderplanten. Welke nematoden kunnen schade toebrengen aan suikerbieten?


Heterodera schachtii, het (witte) bietencysteaalje, kan overal ter wereld voorkomen in de teelt. Biocontrole heeft nu nematoden tegen teken op de markt gebracht. Hij kan zich vasthechten aan.

Geïntegreerde beheersingsstrategie van grondgebonden schimmels en nematoden in bladgroenten onder glas (FUNSLA). De term nematoda komt uit het Grieks en . Een belangrijk naslag- en determineerwerk voor vakmensen (water, bodem) .

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.