mardi 19 décembre 2017

Kamperfoelie snoeien

Op den duur wordt kamperfoelie een warboel als je ze maar door laat . In het Nederlandse klimaat zie je. Lonicera periclymenum ( Wilde kamperfoelie ) is een krachtige, snelgroeiende klimplant. Bloeit met heerlijke, geurende bloemen.


De wilde kamperfoelie klimt graag langs de stammen en takken van bomen en struiken. Juni, juli, augustus en september zijn de maanden met lange warme .

Moet de gevel waaraan het latwerk van de kamperfoelie is bevestigd onderhouden of gerepareerd worden, snoei dan de gehele plant in de herfst terug tot . Wanneer kan ik kamperfoelie snoeien ? Wildgroei verwijder je best pas nadat de kamperfoelie gebloeid heeft. Zorg er wel voor dat je de Lonicera regelmatig snoeit. De wintergroene kamperfoelie ook wel Lonicera henryi genoemd is een.


Als u niet snoeit bestaat de kans dat deze kamperfoelie kaal wordt van onderen. Hoe en wanneer kan ik die kamperfoelie het beste snoeien zodat hij weer mooi vol wordt? Het schijnt een aparte soort te zijn, ik plaats daarom . Met dikke wortels kan een plant helemaal niets.

Snoeiadvies: na de bloei snoeien om vertakking te stimuleren en kale plekken . U kunt de jonge topjes terug snoeien , of om de plant nog beter in toom te . De kamperfoelie kan voor en tijdens de bloeitijd bemest worden. Hoe snoei je kamperfoelie ? Jaarlijks kan dit half maart . Koemestkorrels zijn goede mest, die langdurig werkt en zorgt . Volgroeide scheuten met een derde . De Lonicera henryi, in Nederland beter bekend als de kamperfoelie , is een. Wat betreft het snoeien is het raadzaam de kamperfoelie twee keer per jaar te . Snoei van de Lonicera, kamperfoelie , alle takken die gebloeid hebben en . Klimop (Hedera) kunt u dus het beste in het vroege voorjaar snoeien.


Bij de pluimhortensia – Hydrangea paniculata – snoei je de dikke twijgen. Polygonum en de kamperfoelie die na een juli bloeit, worden in het . Om de Lonicera te verjongen snoei je in . Deze rode kamperfoelie met bessen groeit namelijk minder dan cm. Snoeien is dan ook nauwelijks nodig, hooguit eens per jaar.


Kamperfoelie groeit onstuimig, en vormt grote warrige kluwen.


De Chinese kamperfoelie Maigrün is beter bekend onder de Latijnse naam Lonicera.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.