lundi 13 novembre 2017

Wanneer kerselaar snoeien

Wanneer is het beste om een kerselaar te snoeien ? Hoe deze kersenbomen te snoeien posts aug. Kersenboom te groot posts jun. Snoei verwilderde fruitbomen posts dec.


De soortaanduiding cerasus is afkomstig van het Latijn en betekent kers of kersenboom. Prunus cerasus: zure kers , kriek, morel, In het algemeen is de .

Je wilt een kersenboom snoeien ? Plantencentrum Maréchal geeft je uitgebreid advies! Bij kersen wordt qua snoei op latere leeftijd verschil gemaakt tussen zure kers en zoete. Fruitbomen niet snoeien als ze in bloei staan of direct na de bloei.


Kers , Vóór half september, direct na de oogst.


Ga naar: perzikboom – kerselaar – pruimenboom – walnootboom – amandelboom – appel- en perenboom . Ook zou ik de boom wel graag drastisch terug snoeien want hij is nu wel meer dan meter hoog schat ik. Ik neem aan dat we daarbij niet .

Het efficiënt en tijdig snoeien van kersenbomen is must voor kersentelers die volgend jaar op een goede. Zware takken en zieke takken worden verwijderd. Verder worden die takken verwijderd die te veel licht.


Welkom in de kersenboomgaard van de familie Hakkert. De Zure Kers , beter bekend als de morel of kriek, is een heel gemakkelijke boom. Het snoeien van kersenbomen is noodzakelijk om de juiste omstandigheden te creëren. Top de boom in het najaar of de winter, wanneer hij nog in slaap is.


Uit onderzoek blijkt dat ook voor de appels en peren de snoei in de.


Bij kers gebeurt dit dunnen aan de buitenzijde en de bovenzijde van de kroon om te . Nu is het moment om bomen, struiken en heesters te snoeien die hun bladeren verliezen. Verwijder de wilde scheuten bij de Japanse kerselaar. Een verwaarloosde kersenboom mag u niet te drastisch snoeien , want dan wordt de boom.


Snoeien is een vak apart en dat leert men niet uit een boek: men moet het gewoon doen.


Bij steenfruit (pruim, kers , perzik) kan dit evenwel niet: deze soorten . Over het algemeen is er niet veel snoei nodig.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.