vendredi 10 novembre 2017

Slakken in tuin

Slakken in de tuin zijn vaak ongewenste bezoekers. Je kunt slakken voorkomen. Heb je ze toch in je tuin ? Dan kun je slakken bestrijden met . Grote gaten in uw Hosta-bladeren?

Een Iberis die langzaam kaal gegeten wordt? Lees hier wat u kunt doen! De meeste slakken eten allerlei plantaardig materiaal, dood of leven. Kortoals jij vindt dat er steeds meer slakken in je tuin zitten, dan heb je gelijk.


Een schaaltje met bier in de tuin helpt slakken verdrijven.


Wie de slakken wil vangen, legt rabarberblad en planken in de tuin , of plant lokplanten als afrikaantjes (Tagetes). De slakken komen hier op af, zodat je ze .

Ze vreten bladeren en stengels van planten aan en kunnen je tuin veranderen in een slagveld. Tuinliefhebbers zijn niet bepaald dol op slakken. Alhoewel sommige mensen hun tuin juist inrichten om zoveel mogelijk slakken en andere kleine dieren de tuin in te lokken, vinden de meeste . We hebben het dan over de slakken. De beste tips om van je slakken af te komen was misschien een betere titel geweest, want hoeveel methodes om slakken in de tuin te . Overlast van slakken in jouw tuin ? Wij leggen uit hoe je (biologisch) kunt bestrijden of verwijderen.


Wij geven je tips om de slakken in je tuin te bestrijden.


En dan bedoel ik: echt totaal! Daarbij komt dat veel soorten slakken uw planten niet tot voedsel hebben. Veel slakken verrichten alleen maar nuttig werk in de tuin door dood plantaardig . Natuurlijk slakken bestrijden?


Bestrijd de slakken in jouw tuin met aaltjes of slakkenkorrels. Vóór je nu zegt: Ach wat zielig, gun die slakken ook wat: we hebben een hele grote tuin , vol met lekkere hapjes.


Daar mogen ze ongestoord hun gang gaan.

Ze kunnen ingedeeld worden in twee grote groepen : naaktslakken en huisjesslakken. De huisjesslak is te herkennen aan haar slakkenhuis. Er zijn veel verschillende methodes om slakken te bestrijden en wat in de ene tuin wel werkt, heeft in de andere tuin geen effect.


Eet een halve grapefruit of meloen leeg, leg de schil als een iglo in de tuin en snij er een stuk uit dat als deurtje dient.


Met trots kijk je naar het resultaat waar je bloe zweet en tranen in hebt gestopt.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.