mercredi 15 novembre 2017

Klimplant halfschaduw

Een overzicht van de meest voorkomende bloeiende klimplanten in mei, met uitleg over de klimplant en extra teksten. Kies voor klimplanten en laat ze langs trellis en hekjes tegen de schutting en gevel. Wist u dat er van de blauweregen ook een witte en een roze variant bestaat?


Het aanbod voor klimplanten in de schaduw is een stuk kleiner. Er zijn klimplanten die ook in de schaduw kunnen. Een klimplant is ideaal als u weinig ruimte heeft en kan een muur, schutting of pergola .

Op geen enkel moment van de dag komt hier de volle zon. Van klimmers met een neutraal uiterlijk, tot klimplanten met opvallende bloemen. Afhankelijk van jouw smaak kies je een schaduw klimplant die bij je past.


Alles over: rankende klimplanten , zelfhechtende klimplanten , leiplanten,.


Maar welke klimplanten vinden hier echt hun draai? Clematis, Klimop, Hedera . Een aanrader voor schaduw , halfschaduw en zon. De meeste klimplanten doen het dus zowel in de halfschaduw als in de zon erg goed.

Dit maakt een klimplant geschikt voor de meeste plekken in je tuin, erg . De wereld van de clematis- klimplant is overzichtelijk: er zijn bijna 3varianten, maar. Groenblijvende bloeiende klimplanten koopt u bij Tuinplant. Bladhoudende of groenblijvende klimplanten zijn het hele jaar door groen.


Ontdek welke klimplanten je moet kiezen.


Wilde wingerd kan in de halfschaduw of zon en staat weer vooral bekend om zijn prachtige . Licht: O=zonnig X= halfschaduw XX= schaduw. Alfabetisch sorteren op Latijnse of Nederlandse naam door aanklikken van het driehoekje in de kolom-hoofding . Zonnig, halfschaduw en schaduw. Halfschaduw tot schaduw (kan ook in de zon, indien voldoende vochtige bodem).


Klimmende hortensia met grote, witte bloemschermen. Zeer goed geschikt voor noordermuur en (half) schaduw. Matige groeisterkte, echter goed vertakkend.


Laat klimplanten tegen je woning groeien: het is mooi en heeft een ecologische meerwaarde. Zon, schaduw en halfschaduw. Soorten voor volle zon, schaduw. Wil je jouw kale muur of schutting opfleuren met klimplanten ?

Hi Joanna, als de planten in de schaduw komen te staan zou je kunnen kiezen .

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.