mercredi 24 février 2016

Salie plant

Wetenswaardigheden over de plant. Kennen jullie “de koningin” onder de geneeskrachtige planten ? Dat is Salie en weten jullie ook . Waar je hem plant , hoe je hem vermeerdert en . Salie (Salvia) staat prachtig in een border of pot.

Let op dat u Salvia officinalis in de keuken gebruikt en de overige vooral voor de sier in de tuin zet. De mooie paarse bloemen geven salie een hoge sierwaarde. Het behoudt zijn blad in de winter, waardoor het gewas het hele jaar mooi is.


De echte salie (Salvia officinalis) is een vaste plant die behoort tot de lipbloemenfamilie (Labiatae of Lamiaceae). De plant wordt vooral gebruikt als kruid en is . De stengel is vierkant en heeft een groene kleur met fijne haartjes. Salie is een overblijvende en een redelijk winterharde , . Heel bijzonder is dat Salie als een van de weinige tuinplanten vierkante stelen heeft.

Ook honingbijen, vlinders en libellen houden van de plant , maar dan . Salie hoort bij de plantenfamilie Salvia die wel 9soorten kent. Echte salie is een plant die inheems is in Zuid-Europa, waar je haar vindt op zonnige berghellingen. Ze werd al vroeg gecultiveer mede omwille van haar . De oude Grieken en Romeinen gebruikten salie als medicinale plant en als conserveermiddel voor vlees.


Dat salie daar goed voor is wordt . De nederlandse naam is Echte salie , familie van de Lamiaceae.


De bloemkleur is paarsblauw en de bloeitijd is van ca. Alleen al de aanwezigheid van salie in de tuin zou de eigenaar een lang leven. Wel liefst in een pot planten die in de koude kas of garage gemakkelijk overwintert.


Dit is een boom van een salie , tenminste binnen het microphylla type.


Voor de Romeinen was Salie een Heilige plant , die zij dan ook herba sacra noemden. Men kon Salie niet plukken voordat men zich volgens bepaalde regels. Koop hier Topkwaliteit Planten.


Vandaag besteld = Morgen in huis.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.