vendredi 27 novembre 2015

Welke groenten planten in juni

Welke de plantafstanden ongeveer bedragen en wanneer er dan zou kunnen geoogst worden. Juni , aflossing van de wacht in de groentetuin. Groenten zaaien en planten in juli en augustus.


Welke gewassen wens je nog dit jaar op deze nieuw omgespitte graszode te telen? Gezaaide koolplanten uitplanten tot half juni. Midden juni kunnen nog een aantal late groenten gezaaid worden zoals herfstbroccoli, kervel, .

Welke groenten en fruit kun je zaaien en wanneer? Wanneer kun je welke groente en fruit zaaien? Je kunt veel meer uit je moestuin halen als je ook na juni nog de gepaste teelten. Zo kun je immers tot diep in het najaar groenten oogsten.


Naast het planten en oogsten kan er ook nog volop gezaaid worden.


Juni is een heerlijke maand voor de moestuin. Voor rozenliefhebbers is juni een topmaand want de meeste soorten staan in bloei . Het kweken van eigen groente en fruit is leuk en gezond.

Een overzicht per maand welke groente , fruit, kruiden en bloemen zaaden je kunt zaaien. Courgettes, bonen, komkommers. Ontdek welke groenten je nog in mei zaait of plant.


Juni : wat kan ik kweken en hoe kweek ik het in de kas? Een courgette is dan een goed idee. Deze plant groeit goe kun je laat planten en geeft veel groenten waar je talloze heerlijke recepten mee bereidt.


Oogsten kan van juni tot oktober . Vanaf nu wordt de oogst van eigen geteelde groenten steeds groter: . Spinazie kun je bijvoorbeeld al in maart en april zaaien.


De uitdrukking mag je zelfs letterlijk nemen, want we kunnen de eerste zelfgekweekte groentesoorten oogsten. In juni staat heel wat op het menu. In de tuinkalender juni : de moestuin verdient veel onderhou maar vergeet niet de rest.


Misschien kun je zelfs al wat groente en fruit oogsten om van te eten. Zaai tussen nu en eind juli tweejarige planten voor de bloei het jaar erop.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.