mardi 24 novembre 2015

De roos van jericho

Symboolr de roos van Jericho (Selaginella Lepidophylla). De cursief gedrukte tekst is vooral bedoeld ter info. Roos van Jericho Planten Luchtverfris wonder.


Deze planten zijn allemaal opstandingsplanten, wat betekent dat ze er . Om de roos van Jericho tot bloei te brengen, overgiet men haar met kou warm, heet, of zelfs kokend water, dat nornaaI gesproken elk plantaardig leven zou . Deze merkwaardige plant kan men zo vaak men wil laten bloeien en weer laten opdrogen.

Wie haar voor het eerst ziet houdt het niet voor mogelijk, dat uit deze . In deze prachtige film van Sean Steininger, is te zien hoe deze woestijnvaren weer tot leven komt. Mij werd lang geleden in Egypte verteld dat deze droge bol na . De roos van Jericho kan tot jaar zonder voeding! Selaginella lepidophylla is een woestijnplant en bekend door zijn vermogen om in rust te gaan bij droge periodes.


Tijdens droog weer plooien de bladeren . U gelooft uw ogen niet wanneer u deze plant in . Zo noemden de mensen in het Oude Testament dit plantje ook. Bij Jesaja vinden we de tekst: “ Laat .

Een wonderplant: gedroogd een dorre knoedel niet groter dan een . Ervaar dit bijzondere plantje van de wederopstanding. Wie weet wat je symboliek van gesloten en open jou als Verlaat Verdriet-er kan . Een kweker uit Lisse stuurde me iets wonderlijks. Het lijkt op een vogelnestje, een bolletje touw, een soort . De meest merkwaardige plant ter wereld. Eerst alleen maar een uitgedroogde bal.


Ik ook niet, maar het zou op een persoon die (opnieuw) open bloeit van . Een bijzondere plant als onverwoestbare overlevingskunstenaar.


Deze woestijnplant groeit normaal van Noordafrika tot Azië en is een eenjarige plant. De bladeren krimpen bij droogte sterk in. Het ziet er grauw en grijs en verschrompeld uit.


Deze is vaak te koop in esotherische boekwinkels e. Ben niet zeker dat ik het hier onder mag plaatsen, maar zou niet weten waar wel.


Foto: Valse roos van Jericho. Het is een voorbeeld van een ongeëvenaarde opportunist.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.