jeudi 5 novembre 2015

Tomatenziekten

Maar tijdens het kweken kom je wel eens een ziekte of probleem tegen. Belangrijk is dat je snel ingrijpt. Wat zijn de meest voorkomende tomatenziektes en hoe . Dan is de kans groot dat je tomaten besmet worden met de aardappel- of tomatenziekte.


Hoe herken je dat en wat doe je eraan?

Je hebt er alles aan gedaan om een aantasting met de tomatenziekte (Phythophthora infestans) te voorkomen. Fusarium voet- en wortelrot (tomaat). Dankzij de zon kunnen we nu volop genieten van tomaten in alle kleuren en vormen.


Zowel kerstomaten, cocktailtomaten, trostomaten, losse tomaten en . In geen tijd kan de schimmel je hele oogst verwoesten. Phytophthora infestans, of: de aardappel- of tomatenziekte. De aardappelziekte of Phytophtora, een akelige ziekte die vaak de hobbytuinders bereikt!


Trostomaten, pruimtomaten, kerstomaten, coeur de boeuf … tomaten zijn er in allerlei soorten, maten en smaken, voor elk wat wils.

Tomaten uit eigen tuin zijn . Eigen gekweekte tomaten zijn een waar genot! De tomatenziekte is echt heel vervelend. Ik heb er vorig jaar in de maand september veel last van gehad.


Je ontkomt er meestal niet aan als je . Over het algemeen beschrijf ik geen ziekten en plagen, ik heb er geen verstand van, en ik vind het ook een vervelend onderwerp, maar bij de tomaat vind ik het . See more ideas about Backyard ideas, Growing tomatoes and Vegetable garden.


Hoe houd ik mijn tomatenplanten ziektevrij in een kleine serre? Hij is agressief en zowat iedereen kent hem. We gaan op bezoek bij een aardbeienteler, een tomatenteler en een teler van appels en peren.


Er is geen informatie beschikbaar voor deze pagina. Het tomatenbronsvlekkenvirus herken je aan (chlorotische en necrotische) vlekken en kringen op het blad. Op het blad ontstaan soms bruine strepen.


Zelf bij een geringe blootstelling kunnen chemische pesticiden ernstige gevolgen hebben voor onze gezondheid.


Ze komen in contact met ons organisme via de . De aantasting kan zich razendsnel verspreiden.

Wie denkt dat het allemaal wel meevalt komt vroeg of laat voor een onaangename . De plant is bijzonder goed bestand tegen de tomatenziekten. Tuinzaden groentezaden tomatenzaden . Afbeeldingen die aan deze tekst zijn gekoppeld. Ga naar de bovenste pagina van de hoofdpagina van dit bestand . Je kunt ze ook goed telen in eigen .

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.