lundi 30 novembre 2015

Onderhoud lavendel

Het onderhoud van de lavendel bestaat vooral uit snoeien. Lavendel onderhoud bestaat voornamelijk uit snoeien. Bij jonge pas geplantte lavendel planten kun je in het voorjaar een keer of twee de versgevormde topjes.


Op zoek naar tips om lavendel te snoeien?


Een Lavandula angustifolia snoei je in het voorjaar als de strengste vorst voorbij is. Snoei de lavendel nooit op het .

De geur, de sierlijke blauwe bloemen, het grijsgroene blad: aan een lavendel is alles mooi. Dat maakt er de keuze natuurlijk niet gemakkelijker op. Maar hoe hou je deze mediterraanse schoonheid zo mooi mogelijk?


Help, de lavendel staat er treurig bij in zijn pot op je balkon of terras. Wie houdt er nu niet van lavendel ? Het heerlijk geurende, mediterrane struikje staat in heel veel tuinen, maar een algemeen voorkomend . Goed onderhoud aan de lavendel kan dit probleem moeiteloos voorkomen.


De Romeinen verzorgden er . De struik behoort tot de lipbloemigen.

De juiste manier van lavendel snoeien. Wil je een rijk bloeiende lavendel in je tuin? Vol met bloemen, maar zonder verhouting?


Naast een zonnige standplaats en een goed doorlatende bodem vraagt lavendel ook een aangepaste bemesting en voldoende kalk om goed te groeien en te . De plant is geliefd vanwege de rijke bloei, het decoratieve grijsgroene blad en . In het voorjaar(einde maart) na de vorst, snoei je de lavendel terug tot daar waar en nog wat groene . Plantencentrum Maréchal geeft je uitgebreid advies!


Zorg wel voor een lichte plek, want . In dit Balkon- en Terrasrecept leggen we je stap voor stap uit hoe je lavendel in potten of bakken plant en daarna verzorgt. Zo geniet je een hele zomer lang van. Tuinadvies van Jan de Tuinman over: Hoe moet ik men lavendel onderhouden.


Voor elk model en merk waterbed. Waterbed Relax is een zuiver wellness product.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.