mardi 12 mai 2015

Parrotia persica

Bekijk alle informatie in onze . Bladeren: hartvormig, glanzend . Gebruik: parkbeplanting, solitair. Habitat: solitair, in parken of grote ruimtes, bij voorkeur . Vannessa groeit rechter met een rechte stam en een meer .

Vanessa groeit rechter met een rechte stam en een meer . Plus nog veel meer soortbeschrijvingen van. De hoogte na jaar is 4cm. Schilderachtige struik of boom waarvan het blad mooi goudgeel en rood verkleurt in de herfst.


De herfstkleuren zijn echt spectaculair, variërend van . Een echte verkiezing met een aantal deelnemers: boomkwekers die een boom selecteerden voor de titel, en men kon via . Alweer vele jaren geleden was het liefde op het eerste gezicht: toen viel ik als een blok voor Halesia ofwel Sneeuwklokjesboom.

De boom is door snoei mooi in model te houden. De op Hamamelis gelijkende bladeren verkleuren. Deze boom heeft een ovale kroon en kan uiteindelijk een hoogte bereiken van circa 7m tot 12m.


De bast is lichtgrijs met bruine vlekken en bladert af, de takken.


Zijn blad is ovaal tot omgekeerd eivormig, glanzend groen. In de herfst wordt dit geel tot scharlakenrood. Als leiboom komen deze kleuren prachtig tot.


Parrot, een Duitse ontdekkingsreiziger en plantkundige. Parrotia is een echte vierjaargetijdenboom. Sjaak is voorzitter van de PR . Is deze solitair u nog onbekend?


Deze variant van de Vlamboom heeft een stam met kroon, zodat hij uitgroeit tot een echte boomvorm.


Perzische parrotia, Perzisch ijzerhout). De parrotia als parasolboom heeft een specifiek toepassingsgebied. Niet ieder parasoltype kan in iedere tuin aangeplant worden.

Bij aanplant in kleinere tuinen. Spijtig genoeg komt deze bladverliezende plant vrij weinig voor in onze contreien. More upright and columnar than the . Hierdoor is deze soort beter geschikt voor lanen en groenstroken.


Een boom die oorspronkelijk.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.