lundi 11 mai 2015

Hortensia ziektes

Hieronder volgt een overzicht van de ziekten en plagen die we in onze. De hortensia is over het algemeen niet erg gevoelig voor aantasting door ziekten of plagen. Als de planten gezond gehouden worden hebt u weinig te vrezen.


Hoewel we mogen stellen dat hortensia s in het algemeen niet erg gevoelig zijn voor ziekten , is een aantasting natuurlijk nooit uit te sluiten. Probleem Oplossing Bruine vlekken met puntvormige sporenkapsels. Bladvlekkenziekte Septoria hydrangeae Dithane WG Groengrijze vlekken op .

Spring naar Ziektes - Van naturen is de Hortensia nauwelijks gevoelig voor ziektes of plagen. Mocht hij hier toch last van krijgen gaat het vaak om blad of . Witziekte komt vaak voor bij begonia, hortensia , Afrikaans viooltje, . In juni kan je de Hortensia nog redden van de willuis. Ook de hortensia heeft last van ziektes en.


Tuinadvies van Jan de Tuinman over: Gaten in blad Hortensia. Omdat de sporen alleen bij hoge temperaturen kiemen, is de ziekte vaak maar in de late zomer te zien. Droge periodes zoren ervoor dat de ziekte niet kan .

Lees hier alles over de voedingswaarde, geneeskracht en het telen van fruit, groenten en kruiden. Aanleg en onderhoud van de moestuin. Plantenziekten tasten tuinplanten aan.


Meestal worden ze veroorzaakt door schimmels, bacteriën en virussen of door plagen van rupsen, . Een van de meest voorkomende schimmelaantastingen op levende planten is ongetwijfeld meeldauw, en hiermee wordt de echte meeldauw bedoeld. De aantasting door insecten, mijten en andere dieren.


Kent bijna geen ziekte en plagen. Uiteraard een plaatje om naar te kijken. Voor het gemak hebben wij een kaart ontwikkeld met daarop alle gebreksverschijnselen op een rijtje.


Handig om als naslagwerk mee te nemen op de tablet of . De ziekte ontwikkelt zich het snelst bij een luchtvochtigheid van hoger dan. De plant wordt geïnfecteerd wanneer de sporen op de onderzijde van het blad . U kunt veel doen om ziekten bij uw planten te voorkomen. Zorg voor goede groeiomstandigheden . Het is uiteraard onmogelijk om op deze pagina zomaar even allevoorkomende ziekten en plagen te bespreken, maar uit onze lange ervaring kunnen we . Donkerbruine plekken met rode rand op de bladeren.


Het op de juiste manier verzorgen van de hortensia begint met een. ZIEKTES : Deze hortensia is goed ziekteresistent.

Heel uitzonderlijk kan er . Op peperomia veroorzaakt deze ziekte opgebolde geelbruin tot zwart gekleurde. Wat te doen tegen ziekten en plagen? Ik heb sinds een viertal jaar een rij Hydrangea info-icon Annabelle staan.


Ze staan slechts in de namiddag in de zon. Tot voor twee jaar bloeiden ze allemaal.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.