lundi 20 juillet 2015

Zaaien in juni

Wat kun je in juni zaaien? In juni is de kans op nachtvorst heel klein geworden en dus kunnen de zomergroenten naar buiten. Juni is een heerlijke maand voor de moestuin.


Zo voorkom je dat de zaden wegspoelen na het zaaien.


In de maand juni kun je nog heel veel zaaien , dus hop hop naar buiten!

Hieronder heb ik een lijstje voor je gemaakt wat er allemaal nog . Groente, zaaiperiode, plantperiode, oogsten, zaai - of plantafstand. Bloemen zaaikalender - bloemen zaaien per maand. KLIK HIER voor de vierkantemetertuin in juni BLADGEWASSEN Kropsla en andere slasoorten buiten ter plaatse zaaien.


Vroeg in het voorjaar zaai je vaak onder glas (kas of zaaibakje) en vanaf mei kunnen.


Vanaf half mei is de grond meestal warm genoeg om bonen in open lucht te zaaien. Bonen hebben namelijk een grondtemperatuur van .

Kan ik nog boontjes zaaien ? Je kunt veel meer uit je moestuin halen als je ook na juni nog de gepaste teelten zaait. In het begin van de zomer - de maanden juni en juli – is het eerder af te raden om gras in te zaaien. Tenzij je ervoor zorgt dat het gazon . Vanaf nu wordt de oogst van eigen geteelde groenten steeds groter: . In juni kan je nog prima beginnen met je eigen moestuin.


Om je op weg te helpen , deel ik een lijstje met groenten die je zou kunnen zaaien in. Is het te laat om in juni nog groenten te zaaien ? De meeste mensen denken dat we in het voorjaar groenten en kruiden moeten zaaien en uitplanten, maar ook . Juni markeert het begin van overvloed in de moestuin. Tegelijkertijd is het belangrijk om niet te stoppen met zaaien en planten om ook in de herfst en winter veel . Juni , een maand om te genieten van de tuin en het uitvoeren van de.


In onze moestuin zaaikalender juni staat wat je nu nog kan zaaien. Het is best dat de planten van deze gewassen voor half juni de grond ingaan. Late savooikool kan je nu nog wel zaaien (tot half juni ) met de . Moestuin checklist – tot juni : moestuinplantjes, baby en zaaien.

Van deze periode hou ik misschien nog het meest in de . Plant nog tot half juni pompoenen, maar ook courgettes en koolrabi. Nog geen Oost-Indische kers gezaaid? Zaai de zaden meteen in de vollegron ze kiemen.


Zaaien in mei juni juli augustus september zaaikalender Na deze maand is de kans op nachtvorst zo goed als nul.


Zoals je in onderstaande lijstje vast zal . Tijd om de eerste koolrabi te oogsten. Het beste moment om een bloemenweide te zaaien was jaar geleden, het één na beste. In deze tuinkalender lees je in welke maand je het beste kunt zaaien en. Voor rozenliefhebbers is juni een topmaand want de meeste soorten staan in bloei.


In juni valt er weer een hoop te zaaien in de moestuin.


Prei zaaien op juni is erg laat in het tuinseizoen.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.