mercredi 8 juillet 2015

Wanneer hortensia snoeien

De populaire hortensia snoeien : wanneer , hoe en waarom? Moet u uw hortensia snoeien of niet en wanneer dan? Het hangt af van welke hortensia u heeft. Lees hier welke soorten u snoeit en hoe u dit . Snoeien in voorjaar of najaar ?

Hortensia snoeien : uitleg per soort. De meest voorkomende soorten staan hieronder. Planten en struiken snoeien, ieder soort heeft weer een eigen wijze.


Let bij hortensia snoeien op met welke soort je te maken hebt.


Spring naar Wanneer moet je een hortensia snoeien ? Je weet nu wat voor soort hortensia je hebt,. Wanneer de hortensia in de tuin goed wordt verzorg zal de plant steeds . Het is belangrijk te weten dat het snoeien van een hortensia veelal groei betekend en dat de bloemen het opvolgende jaar achterwege blijven.

Hoe en wanneer moet je de hortensia snoeien ? Dat hangt van de soort hortensia af. Wij leggen het hier voor je uit. Het hortensia snoeien levert vaak niet het beoogde resultaat.


Tuinpedia geeft u advies en helpt u aan prachtige bloeiende struiken. Je wilt een hortensia snoeien ? Plantencentrum Maréchal geeft je uitgebreid advies! Echter, wordt een (boeren) hortensia te groot, snoei hem dan in het voorjaar voor een derde deel terug tot vlak . Maar hoe snoei je de hortensia nu eigenlijk?


Deze vraag krijgen wij vaak van onze klanten. Sommige soorten reageren vaak slecht op snoeien , andere soorten kunnen juist heel . Veel mensen durven hun planten niet of . Bij de meeste struiken geldt dat je de uitgebloeide bloemen best meteen na de bloei in het najaar wegknipt, maar voor de hortensia gaat dit . De beste tijd om een hortensia te snoeien is in maart. U kunt in jaar uw hortensia volledig verjongen.


Een hortensia is een prachtige plant wanneer deze in bloei staat. De hortensia is gemakkelijk te onderhouden, maar het is belangrijk om de .

Vierjarige worden onherroepelijk weggesnoeid.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.