mardi 14 juillet 2015

Lavendel planttijd

De geur, de sierlijke blauwe bloemen, het grijsgroene blad: aan een lavendel is alles mooi. Dat maakt er de keuze natuurlijk niet gemakkelijker op. Hoe en wanneer lavendel planten is een veelgestelde vraag op mijn kwekerij.


In deze post geef ik antwoord en tips op deze vragen zodat u. Snoei en verzorging van lavendel planten : Wanneer snoei je lavendel en hoe.

Wanneer kun je lavendel planten en welke bemesting heeft lavendel nodig. Zolang het maar niet al te hard vriest, kunt u lavendel in uw tuin plaatsen. De meeste optimale planttijd is zo rond oktober, wanneer de bodem.


Deze roze lavendel geurt heerlijk en is dan ook een echte. De planttijd van Lavendel is verspreid over het seizoen.


De planten worden aangeboden in pot en kunnen daardoor vrijwel het gehele jaar geplant worden,. Er zijn wel soorten Lavendel soorten. Wanneer en hoe lavendel snoeien.

Lavandula angustifolia is een uitstekende, winterharde lavendel. Wij adviseren de lavendel twee keer per jaar te snoeien. De eerste maal, in maart, snoeit u de plant tot net boven het kale hout.


De tweede maal snoeit u de. Het najaar is een prima moment om planten in de grond te zetten! Lees hier de voordelen van planten in de herfst.


Lavendel is een houtachtige vaste plant en behoudt in de winter zijn grijsgroene blad. De struik behoort tot de lipbloemigen. Ontbrekend: planttijd Lavendel kopen? Altijd goedkoop en snel geleverd.


De reden hiervoor is dat ze aangeboden worden in een pot en daardoor kunnen ze vrijwel heel het jaar . Plantencentrum Maréchal geeft je uitgebreid advies!


Verzorging (snoeien, planttijd etc.). Niet gesnoeide lavendel zal snel verwilderen en de groei zal zich verplaatsen. Lavendel zaaien is mogelijk vanaf april tot juni in een zaaibakje binnenshuis bij 20°C.


Koop uw `Vlinderlavendel - Kuiflavendel` Lavendel - Bloemzaden online bij.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.