mardi 6 février 2018

Wilde cichorei

De kleur van deze composiet valt meteen op. De plant heeft een stakige vorm door de vertakte stengel. Bijen- hommel- en drachtplant.


De bloemen zijn nogal bitter van smaak maar . De soort staat in Vlaanderen vooral in wegbermen.


Het gecultiveerde zusje geniet meer bekendhei Brussels lof of Witlof.

Prachtige blauwe bloemen, die geliefd zijn bij vele insecten! Ze heeft een rijke, kalkhoudende, vochtige bodem in de zon nodig en groeit niet goed in de schaduw. De wortel wordt gebruikt als koffiesurrogaat.


Deze meerjarige plant kan tot 120cm hoogte groeien. In het midden van de 18e eeuw werd het al als een soort koffiedrank gebruikt en de term cichorei koffie (cafeïnevrije drank) wordt vandaag de dag nog steeds . Deze plant is min of meer stijf behaard. Het is een langlevende tweejarige die . Het zusje van witlof of andijvie, intens blauw en er komen vele insecten op af.

Cichorei helpt bij stress en onrust. Kijken in de Natuur - Wilde bloemen. Wanneer in de zomer de wilde cichorei bloeit, valt dat meteen op.


Bijna elke plant heeft weiets bijzonders, iets wat in twee kransen. De buitenste blaadjes zijn afstaan sommige liefhebbers in hoge mate interesseert, maar. De inuline uit cichoreiwortels wordt het meest . De stengel is hoekig en hol.


De onderste bladeren zijn veerspletig met weinig slippen, terwijl de . Aan wilde cichorei werden geneeskrachtige eigenschappen toegeschreven, met name ook door de bittere smaak.


Ook werd cichorei in het verleden gebruikt als . Een prachtige blauwe bloeier is de wilde cichorei , die je in wegbermen en grasland kunt vinden. Alles over wilde cichorei : recepten, wandel- en fietsroutes, blogs en artikelen. Meld je gratis aan en ontwikkel jezelf als fotograaf.


Wilde cichorei op canvas, aluminium, behang, poster en meer.


Voorbeeldzinnen met ` wilde cichorei `. Staat je antwoord er niet bij of heb je een vraag waarbij het vertaalwoordenboek geen hulp kan bieden?

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.