jeudi 26 janvier 2017

Mieren op fruitbomen

Mieren kunnen zowel binnenshuis, als op het terras en in het gazon voor heel wat overlast zorgen. In huis komen ze uit allerlei spleten en kieren, op het terras . Mieren bestrijden, verdelgen, doden of vangen op biologische manier of met chemische bestrijdingsproducten. Mieren in appelboom waar ook al kleine appeltjes zitten.


Luizen in appelboom apr.

Het is een continu omhoog en omlaag kruipen van talrijke . Deze winter heb ik onze collectie fruitbomen uitgebreid met 2. Nu valt het me op dat op de dubbele flip er massaal veel mieren zitten en . Het helpt ook als je oud hout zoveel mogelijk uit de tuin verwijderd want daar bouwen mieren graag nesten in. Heb je fruitbomen in de tuin? Ook voor mieren , die graag luizenkolonies verzorgen en in stand houden, is de lijmband een onoverkomelijk obstakel.


Kleine en grote wintervlinder.


Mieren hebben een in drieën verdeeld lichaam, drie paar poten en voelsprieten op hun kop.

Mieren zijn nuttige en ijverige opruimers, maar het is goed ze buitenshuis te houden. In onze contreien treffen we heel wat fruitbomen aan, zoals appelbomen,. Breng vogellijm aan rond de aangetaste delen om mieren op afstand te houden. Als er goudsbloemen, afrikaantjes, lavendel, boerenwormkrui of bieslook . Mieren dragen allerlei ziektes en bacteriën met zich mee.


Mieren die in snijbloemen of op fruitbomen afkomen op bladluiskolonies worden soms als vervuiling van de oogstproducten gezien en daarom als hinderlijk . Op de andere fruitbomen zie ik dit fenomeen niet, ook niet op de.


Bij mijn weten hebben mieren nog nooit een fruitboom ten gronde gericht. Maar ook kevers, mieren , wespen en bijen worden aangetrokken door fruitbomen. Dat is één van de mooie aspecten . Mieren komen namelijk af op bladluizen in de fruitbomen en beheren ze als een kudde om te genieten van de zoete stof die de luizen . Lijmband om fruitbomen te beschermen tegen ongedierte.


Wil je je fruitbomen beschermen tegen de rupsen van de kleine. Wat zijn de manieren om fruitbomen te beschermen tegen de invasie van mieren. Hoe vallen te maken en gordels vast te houden voor ongedierte.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.