mercredi 11 janvier 2017

Ilex crenata snoeien

Deze Japanse hulst is net als de buxus mooi in vorm te snoeien. Naast blokvormen en zuilen behoren lossen bollen , . Ilex crenata is prima te snoeien tot haag, bol, blok, piramide of fantasievorm. Laat Hulst in het voorjaar met rust in de tuin.


De japanse hulst verdraagt een goede snoei en kent een mooie compacte soms opgaande groeiwijze.

Het snoeien van bollen van Ilex Dark Green. Deze hulst is net als de buxus mooi in vorm te. Eventuele vormsnoei rond einde van juli.


Het zijn beide langzame groeiers, waardoor 2x per jaar snoeien voldoende is. Snoeien gebeurt keer per jaar.


De ilex Crenata dient minimaal twee keer per jaar gesnoeit te worden, drie keer per jaar is aanbevolen. De snoeitijd is vanaf mei tot en met september.

Bonsai ilex Crenata Hulst komt uit een oud geslacht met groenblijvende of. In deze video kunt u zien hoe u de hulst het beste kunt snoeien. Onder snoeivormen verstaan we vormen van planten die verkregen zijn door een.


Echter één maal snoeien kan volstaan. Wel zo fijn als je gaan snoeien. Door de jaarlijkse groei van minder dan cm. In totaal betreft het ongeveer kilometer haag.


Hoewel het woord haag niet juist is in . Het is zoals de titel al zegt een Ilex Crenata (Japanse Hulst). De foto bij de muur na een klein beetje vormsnoei. Hoe snoei je buxus, taxus of hulst?


Het is raadzaam vormsnoei toe te passen bij deze plant. Hij wordt bij de tragere groeiers gerekend waardoor je hen minder vaak in vorm zal moeten snoeien.


Vorm snoeien doet men in het voorjaar, en hagen snoeit men aan het einde. Langzaam groeiende compacte heester. Verdraagt snoei zeer goed.

Klein glanzend donkergroen blad. Bloei onopvallend kleine . Aanwijzingen voor het gebruik in de tuin van Ilex - Hulst. Stevige snoei kan je het beste in de winter uitvoeren, lichte snoei hartje zomer.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.