lundi 27 juin 2016

Artemisia absinthium

De soort staat op de Nederlandse Rode lijst van planten als vrij . Naamgeving (Etymologie): Er zijn meerdere verklaringen voor de naam. Alsem geeft een geruststellend gevoel. Artemisia zou kunnen afstammen van het Griekse artemès . Absinthium, Absinthium rusticum (Absinthium), (ghemeyne) Alsene (acker Alsene, velt Alsene ) . Erg jammer dat deze fraaie zilverbladige plant nu zo zeldzaam is geworden In de Flora Batava wordt ze nog opgegeven voor heel veel plaatsen in Nederland.

Deze Asteraceae heeft een maximale hoogt van . Absintalsem is een sterk geuren meerjarig kruid. Verwant aan in het wild voorkomende bijvoet. Stimuleert de spijsvertering en maakt het milieu in de darmen onaantrekkelijk voor parasieten.


De gemiddelde hoogte is 1cm.


De bloemkleur is geelgroen. Ze worden vooral om hun decoratieve, diep ingesneden loof gekweekt dat vaak heerlijk ruikt. De houtige soorten moeten in het voorjaar .

Viens, les Vins vont aux plages,. Et les flots par millions ! Rouler du haut des monts ! Gebruikt deel: bladeren en bloeiende toppen,. Kruiden zaaien: Zaden bestellen voor uw kruidentuin.


Zadenspecialist voor kruidentuin moestuin en bloementuin.


De plant staat bekend als een . Absint Aan de knoppen van absint alsem wordt vanouds een geneeskrachtige werking toegeschreven. Het bittere aftreksel van deze . Seedo zaden, goedkoop, snel en betrouwbaar. Uit Egypte, plant van conventionele teelt.


Als bitterkruid stimuleert alsem de spijsvertering. Op psychisch vlak is deze etherische olie vooral interessant bij . De sierwaarde zit hem in het zilverwit blad want de bloem is onbeduidend. Kleine hoeveelheden alsem worden bijvoorbeeld gebruikt voor het bereiden van vermouth en . In de maanden juli en augustus verschijnen er .

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.