lundi 23 mars 2015

Hortensia stekken

De hortensia is jaarrond te stekken , al wortelen de stekken in de zomerperiode het makkelijkst. Snij een stuk stengel vlak onder een oog af met een . Stekken van Hortensia (Hydrangea macrophylla) : midden Juni tot eind September. De beste stekperiode is van juni tot september. Hielstekken wortelen heel .

Maak de grond goed nat (sproeien) en zet ze in een kasje, of met een plastic zakje erover, op een beschutte warme plaats. Als je dat doet, kun je ze naar hartenlust in de tuin planten, zonder dat je nieuwe planten . Graag zou ik hortensias stekken maar kan ik die stekken laten wortelen op water ? Kan ik overal van de plant steken nemen? Voor de liefhebber zijn stekken , afleggen en zaaien gemakkelijk haalbaar.


Propagating Hydrangea the.


Wist je dat je de hortensia makkelijk zelf kunt stekken ? Stekken : In de zomer (juli tot september) nemen we kruidachtige ste.

Gebruik het snoeiafval om stekken te maken voor nieuwe planten. In de tuin van vrienden staat echt een enorme hortensia met prachtige roze bloemen. Niet zomaar een hortensia , maar een kruising met een . Spring naar Hortensia stekken en (ver)planten - Altijd al willen weten hoe je een hortensia stekt, plant of verplant?


Het onderstaande stappenplan helpt je . Heeft er iemand van jullie ervaring met stekken afnemen van de gewone hortensia :? In wat voor aarde zette je ze ? Chauvin Hortensia is een van de grootste hortensiakwekerijen in Frankrijk. Het bedrijf legt zich uitsluitend toe op vermeerdering en plantgoed. Stekken is in feite een goedkope manier om een plant te. Een stekje van de hortensia , één jaar later en klaar voor de volle grond.


Een hortensia border is een mooie blikvanger in je tuin.


Hollandse inspiratie, die je eenvoudig bewaart in je eigen collecties. Door te stekken kun je zelf eenvoudig nieuwe planten maken. De stekken doe je bij de hortensia onder glas in een stek - of kweekbak. Als je deze niet hebt kun je in plaats van glas ook plastic zakken over de potjes of bakjes .

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.