lundi 9 mars 2015

Leycesteria formosa

De hangende schijnaren van grootmoeders oorbellen met de purper tot . De plant bloeit op het jonge hout en kan in het voorjaar diep teruggesnoeid . CARAMELBES OF GROOTMOEDERS OORBEL (Engels: Pheasant Berry, Himalayan Honeysuckle). De hoogte na jaar is m. De bloemkleur is wijnrood met wit.

Drachtplant, (bijenplant). Leycesteria houdt van een warme zonnige standplaats, beschut tegen de wind. Bloeiperiode: juni-oktober. Binnen 2-werkdagen bezorgd!


Het is een bladverliezende heester, waarvan de formosa soort redelijk winterhard is. It is hardy to zone (UK) 7. De eerst rode, later zwarte vruchten .

Zijn er mensen op dit forum die bekend zijn met deze . Opgaande struik met groene twijgen en grote, eironde bladeren. Paarsrode, hangende bloemen van . De opvallende groene twijgen zijn in de winter al heel aantrekkelijk om te zien. Vanaf de zomer zijn ze afgeladen vol met witte bloempjes die omgeven zijn door.


Aangeboden: enkele planten van leycesteria formosa (fazantenbes), opgekweekt in vierkante pot 11x11xcm. Fazantenbes of grootmoeders oorbel.


Heel opvallend zijn de lange, hangende trossen met witte bloemen,. Groot assortiment tuinplanten voor particulier direct van de . Op een wat warmere gron dus vooral niet te zwaar en te nat in de winter, doet deze wat vorstgevoelige struik het prima in Nederlan kan . Overzicht van de Nederlandse biodiversiteit. Recorded as invasive in, According to, Occurrences in GBIF.


Deze Caprifoliaceae heeft een maximale hoogt van . Soortgroep: Planten Familie:. In die tros met paarsrode schutbladeren verschijnen er witte bloemetjes.


Bladverliezen opvallende, aparte bloemvorm.

Show All Show Tabs Himalayan honeysuckle.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.