vendredi 27 mars 2015

Afrikaantjes tegen slakken

Plaats plantjes zoals Afrikaantjes bij je groentes. Deze dienen als lokplanten zodat de slakken deze opeten i. Wie de slakken wil vangen, legt rabarberblad en planken in de tuin, of plant lokplanten als afrikaantjes (Tagetes). De slakken komen hier op af, zodat je ze . Maar ja dan moet ik dus de afrikaantjes ook tegen de slakken gaan beschermen.

Dat is net als water naar de zee dragen. Voorkom schade aan je planten en jaag naaktslakken en huisjesslakken de tuin uit. Daarom alle tips tegen slakken op een rijtje gezet.


Bescherm uw compost tegen infiltratie van naaktslakken. Goudsbloem, afrikaantje , bernage… houden naaktslakken en . Ik kweek knoflook en afrikaantjes tussen de moes-planten door, staat leuk en zowel. Ik heb het geluk dat ze tegen de afsluiting schuilen, dus strooi ik biokorrels bij de buren, die.

Dus de eerste slak die ze tegenkomen is een goede potentiële partner. Slakken eten afrikaantjes op posts jun. De meeste slakken eten allerlei plantaardig materiaal, dood of leven . Kleine kanttekening, het afrikaantje werkt niet tegen alle aaltjessoorten.


Let bij de aanplant wel op met hongerige slakken. Volgens onderstaande bron (link) zijn het slakken geweest die schijnen gek te zijn op afrikaantjes en ze laten dan de bladeren en de stengels met rust.


Goed tegen ziektes, zegt de ene tuinier. Binnenkort staan ze weer in vele tuintjes: een rijtje van die schattige, dubbele afrikaantjes. Want hoeveel kommer en kwel de tuinier op zijn tuinpad ook tegenkomt , de ergste van al deze kommers is ontegenzeggelijk de slak. Welke planten moet u zeker goed beschermen tegen slakkenschade ? Vinca (maagdenpalm) en Tagetes ( afrikaantjes ) zijn erg gegeerd door slakken.


Die kruiden lusten de slakken niet.


Dat geldt echter niet voor. De strijd tegen de slakken. Ik zaaide diverse kruiden, afrikaantjes , bonen en doperwten. Ze kunnen uw tuinpret ferm bederven, die slakken en mieren.

Tegen aaltjes waren er tot nu toe weinig milieuvriendelijke bestrijdingsmethoden. Tegen bodemaaltjes is het doodgewone afrikaantje een zeer .

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.