jeudi 5 février 2015

Ooievaarsbek

Rizoomvormende vaste plant die brede pollen vormt van . De letterlijke vertaling van Pelargonium, waarvoor geranium weer de volksnaam is. Zeer bruikbaar in de tuin. Voor bijna alle plekken zijn er wel geschikte . De bloemkleur is roze en de bloeitijd is van ca.

Het aantal soorten en cultivars loopt in de honderden! Heel wat van deze soorten. Ook de in omtrek ronde bladvorm is . Koop of Verkoop ooievaarsbek op Marktplaats.


Een zeer bloeirijke geraniumsoort. Lage soort voor vooraan in de border of onder heesters of bomen. Geranium Rozanne tijdelijk aan heel scherpe prijzen!

Bekijk foto van Ooievaarsbek 25. Zachte ooievaarsbek is een kleine, eenjarige plant met een brede ecologische amplitude. De soort is in hoofdzaak te vinden in eerder lage, open begroeiingen.


De nederlandse naam is Ooievaarsbek , familie van de Geraniaceae.


ALGEMENE SLEUTEL – deel 1. Vele mooie geraniums ( ooievaarsbek ) voor in de tuin. Wanneer en hoe geraniums snoeien. Een sterke en lang bloeiende tuinplant is de ooievaarsbek.


Naamgeving ( Etymologie): De vrucht lijkt op de snavel van een ooievaar, vandaar de Nederlandse . Maar er is ook een heel groot,maar vooral een mooi.


Het is een bodembedekkende plant. Vaste plant die de gehele zomer bloeit met paarsblauwe bloemen. Trekt enorm veel vlinders aan. Zaaien op zaaibed tijdens de zomer. Binnen 2-werkdagen bezorgd!

Deze vaste plant bloeit van eind mei tot de eerste nachtvorst. Weinig of geen vaste planten doen .

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.