lundi 16 février 2015

Bladvlekkenziekte

Hoe kan je bladvlekkenziekte herkennen? Welke schade kunnen ze aanrichten aan je planten? Cladosporium fulvum, of ook wel bladvlekkenziekte genoem is een schimmelziekte die ernstige schade kan aanrichten in de tomatenteelt.


Bladvlekkenziekte , of gele bladvlekken, is een schimmelinfectie die cannabis kan beschadigen. We geven tips voor de bestrijding van de .

Met bladvlekkenziekte wordt een plantenziekte bedoeld die zich uit in vlekken op de bladeren. Talrijke sierplanten vertonen in de zomer op de bovenzijde van bladeren blauwzwarte vlekjes. Fulvia fulva of bladvlekkenziekte is een schimmelziekte, die in tomaat schade kan aanrichten.


Resistentie die in de huidige tomatenrassen tegen deze . Vanaf halverwege de jaren negentig komt DTR in ons land voor.


DTR of gele bladvlekkenziekte kun je in het begin stadium herkennen aan de geel-bruine . Deze ziekte treedt op bij vochtig-warm weer.

Typische kenmerken zijn onregelmatige, door bladaders begrensde bruine vlekken met een . Plantenziekten komen regelmatig voor. Het heeft verschillende oorzaken. Zoek een gedegen oplossing en ga aan de slag.


Soms kunt u niet anders dan . Scherp blijven op bladvlekkenziekte. Ziekten als meeldauw of Phytophthora zijn sterk gekoppeld aan bepaalde weersomstandigheden en kun je daarom . De term bladvlekkenziekte is dus eigenlijk een verzamelnaam en kan vele . De vlekjes die door de schimmel Cercospora beticola op het bietenblad ontstaan zijn ongeveer tot mm . Cercospora is een schimmelaantasting, die in de tweede helft van het groeiseizoen optreedt.


De ziekte is herkenbaar aan de kleine bladvlekken, met een . De aantasting treft in principe alleen de bladeren van graanplanten, bladvlekkenziekte laat aren en andere plantendelen vrijwel altijd ongemoeid. De bladvlekkenziekte is een schimmel en is bij de plataan is eenvoudig te herkennen aan verdorring van jonge bladeren en scheuten in het . Kleine, bruine vlekken op het gazon? Grote kans dat er sprake is van de bladvlekkenziekte.

Wij vertellen je er alles over.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.