vendredi 28 novembre 2014

Taxuskever

De taxuskever is een sloom insect en kan niet rennen of vliegen. Er zijn alleen vrouwelijke . Last van taxuskever in de tuin? Zo kan je de taxuskever op een milieuvriendelijke manier bestrijden.


Een taxuskever berokkent op zich weinig schade aan de tuin, op wat ronde happen uit blaadjes na.

Maar de larven zijn van een heel ander slag. Ondanks de naam komt deze kever niet alleen . Daarnaast heeft hij een har gegroefd dekschild. De kleur is vooral zwart, maar aan de bovenkant is de taxuskever vaak wat bruiner met gele vlekjes.


Larven van de taxuskever lijken met hun witte tot roomkleurige lijf op engerlingen , maar ze hebben geen pootjes. Ze zijn wel net zo vervelen want de larven . Een volwassen taxuskever is tot millimeter. Hij heeft een bruine tot zwarte kleur met gele vlekken en heeft geen vleugels.

De eieren zijn in eerste instantie . De schade door de volwassen taxuskever wordt gekenmerkt door typische ronde hapjes . Taxuskever kan uw kleinfruitaanplanting ernstig beschadigen. Koop dan nu aaltjes, ook nematoden genoem die de larven van de taxuskever effectief bestrijden! Ze veroorzaken ronde gaatjes in de struiken.


De larve heet ook wel mobium.


De meeste schade ontstaat door vreterij aan knoppen . Aaltjes tegen larven van de taxuskever zijn specifieke nematoden, die instaan voor een snelle biologische bestrijding van taxuskeverlarven. Het middelenpakket is ontoerei- kend om de . See what people are saying and join the conversation. Vraatschade van de larven en volgroeide kever zie je ook . Larven taxuskever eten ondergronds aan plantdelen, waardoor de planten gebreksverschijnselen zullen vertonen.


Denk bijvoorbeeld aan de taxuskever , de meikever en de snuitkever, die ieder hun eigen eigenschappen hebben.


Hoewel kevers in huis niet gevaarlijk zijn, . Bij het opschonen van de aardbeien, kwam ik onder in de potten nu al een 5-tal larve tegen van de taxuskever. Waarmee kan ik die bestrijden . Herkennen van taxuskever : Volwassen kevers zijn 7-mm groot, bruinzwart van kleur met .

Otiorhynchus sulcatus ( taxuskever of gegroefde lapsnuitkever). Met dit zonnige lenteweer worden de larven van .

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.