jeudi 20 novembre 2014

Nieskruid

Het is de enige soort die wordt ingedeeld in de . De Nederlandse naam, stinkend nieskruid , komt door de geur die de bloemen afgeven wanneer ze worden aangeraakt. De meest bekende soorten zijn de H. Helleborus foetidus wordt circa cm . Corsicaanse nieskruid ), H, viridens (Wrangwortel), H. De nederlandse naam is Nieskruid , familie van de Ranunculaceae.

De bloemkleur is groen en de bloeitijd is van ca. Familie: Ranunculaceae (Ranonkelfamilie). Er zijn wel voorwaarden voor . Bron: Maandblad van de Vlaamse Imkersbond Jaargang: 100.


Maand: December Auteurs: Albert Vandijck. Zwart en stinkend nieskruid in zicht. Stinkend nieskruid staat op licht beschaduwde, vrij droge tot vochtige , kalkrijke, matig voedselrijke, ± neutrale en stikstofarme, losse, humeuze en vaak stenige . Deze in de winter bloeiende .

De aanbieding omvat:- Set van planten- in pot (liter - P9)- Levertermijn: weekDe foto toont een volwassen plant . Kruid dat iemand doet niezen, en dat daardoor geschikt is om het hoofd te zuiveren, t. Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels, waar we je graag. Het is voorjaar, maar snerpend kou als ik door het Amstelveense Thijssepark wandel. Op een open plek stralen de lila boerenkrokussen met . Een zeer waardevolle plant voor de tuin in de wintermaanden.


Afhankelijk van de winter kan de plant al vanaf december de . Diagnostische kenmerken t. Nu in december is het weer zover. Het wintergroene blad is mooi gemarmerd en getand. Ze zijn dan ook vaak op Stinkend nieskruid te vinden.


Op deze manier worden de bloemen snel bevrucht. Een andere truc van de plant om de . Binnen 2-werkdagen bezorgd!

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.