mardi 6 mars 2018

Haagbeuk bladrand

De gesteelde, eironde bladen met. Naast bladvorm, bladrand , nervatuur, vrucht en bloeiwijze, leer je ook het gebruik en geneeskundige waarde van . De boom kan uitstekend tegen snoeien, je treft hem daarom vaak aan in hagen. Carpinus heeft een dubbel gezaagde bladrand en een spitse bladtop en bestaat.


De nerven lopen door tot in de bladrand. De knoppen lijken op die van de gewone beuk alleen liggen ze bij de haagbeuk tegen de twijg aan.

Beuk heeft een gladde bladrand (rechts op de foto), haagbeuk een. Zijn blad is heldergroen en heeft een dubbelgezaagde bladrand. De voornaamste reden dat men Beukenhaag verkiest boven de haagbeuk komt door het feit dat een Beukenhaag zijn blad in de winter laat hangen. De bladeren van de bomen verschillen duide- lijk in nerf en bladrand.


Het grootste verschil is . Beuk en haagbeuk zijn twee bosboomsoorten die vaak in elkaars.


De bladrand is scherp dubbel gezaagd en de bladtop is toegespitst. Hij behoort tot de berkenfamilie.

Van dichtbij is het verschil tussen de bladeren van beuk en haagbeuk duidelijk, van veraf is het minder opvallend. Een van de trucjes is om, als er blad aan zit, naar de bladranden van beiden te kijken. Is de bladrand gezaagd dan heb je zaagbeuk, pardon haagbeuk.


De boom is makkelijk te snoeien en is ook als een zuil te . Bij twijfel tussen hopbeuk of haagbeuk , biedt het blad uitkomst. De zijnerven van het blad bij hopbeuk vertakken zich soms tegen het einde, dat komt bij . Verre Oosten, met als belang- rijkste kenmerken het grote aantal, van tot wel paar nerven in het blad , de schubvormige schors op de.


Carpinus betulus of haagbeuk wordt als boom circa tot meter hoog. Beheer BeschrijvingAreaalkaartStandplaatsEsthetiekEcologieRelaties. De haagbeuk wordt zoals de naam al aangeeft vaak gebruikt voor hagen.


Kenmerkend bij beuk is ook de gaafrandige, golvende bladrand in tegenstelling tot het dubbelgezaagde blad bij haagbeuk.


In de lente heeft haagbeuk vrij snel een frisgroen blad. In de herfst verkleurt dit blad mooi goudgeel. Gladde bladrand , Gekartelde bladrand.


Is er met groen en rood blad : Purpurea, Is er alleen met groen blad. Haagbeuk verliest zijn blad en wordt kaal. Een beukenhaag houdt het verdorde blad vast in de winter.


Deze cognac- kleurige bladeren zijn in de herfst en winter prachtig om te zien.

Jonge twijgen zijn bruingrijs, oudere takken en de stam zijn donkergrijs en opvallend glad. Grote glanzende bladeren met diep gelobde bladrand. Kenmerken carpinus betulus (ook wel haagbeuk genoemd): - Veel nervig blad met een dubbelgezaagde bladrand - Bladkleur: Groen in zomer - Winter: Blad.


Hij heeft mooi, groen blad , dat in de herfst een intense, bruine kleur aanneemt. Ook in de winter is beukenhaag aantrekkelijk om tegenaan te kijken, want hij . In de winter verliest de haagbeuk haar blad , door jaarlijks te snoeien zorgt u ervoor dat het blad langer aan de .

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.