mardi 13 mars 2018

Bladluis rozen

Hovenier Roel Zuidema geeft je een aantal tips. De bladluis heeft zich in je tuin genesteld en de aanval op je groene tuin geopend. In Tuinseizoen geeft Alma Huisken maandelijks praktische tips voor de tuin.


Nadat de rozen in maart drastisch gesnoeid zijn, begint het wachten op de eerste. De meest voorkomende luizensoort in uw rozenstruiken is de groene luis.

Welke schade kunnen ze aanrichten aan je planten? Bladluizen kunnen een ware plaag zijn als ze eenmaal op je rozen zitten. In dit artikel komen methoden van bladluis op rozen bestrijden . Vaak zijn de bloemknoppen en de jonge uitlopers het eerst.


Rozen en bladluizen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en dat zal altijd zo blijven. Hoe kan ik bladluis bestrijden? De kunst is om daar handig en vriendelijk mee om te gaan.


Naast de gewone groene tref je ook gele en roze soorten aan.

Speciaal voor rozen is er ECOstyle LuisVrij Rozen. Luizen bestrijden is gelukkig niet moeilijk. Rozen zijn vaak gevoelig voor aantasting van onder meer bladluizen.


Daarbij vraagt deze plantensoort een . Het wordt door de plant in het voedselkanaal van de bladluis geperst zodra de. Ze zuigen de plantsappen op waardoor de planten niet voldoende energie meer . Zet om uw rozenperkje Afrikaantjes en uw zult tijdens de hele zomer geen luis meer zien in de rozen.


Bladluis bestrijden met lieveheersbeestjes larven. De kleur van het insect kan varieëren, van geelgroen tot roodbruin en zelfs zwart. Maar dit is beladen met het feit dat na een tijdje de nieuwe invasie van bladluizen in rozen je bloemen snel bezet.


Waarom gebeurt dit, omdat je samen met het . Juni is de maand van de roos. Als er veel luizen aanwezig zijn dan kunt u deze diertjes bestrijden. Geen rozen zonder doornen, maar ook niet zonder ongedierte.


Zijn ze in geringe aantallen aanwezig,. Toen ik deze week de eerste uitgebloeide rozen wegknipte, hield ik daar kleverige handen aan over.

Er zitten honderden bladluizen op de .

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.