mardi 20 mars 2018

Aardappelziekte

Uitgaande van een schijnbaar . Voorkom aardappelziekte door slimme preventie maatregelen, zoals een vroeg ras kiezen, veel ruimte tussen de planten en wisselteelt. Kenmerken Deze schimmel kan de aardappelplant zowel bovengronds (bladeren en stengels) als ondergronds (de knollen) . Hoe kan je aardappelziekte herkennen? Phytophthora ( aardappelziekte ).

Welke schade kunnen ze aanrichten aan je planten? De eerste haarden in het veld ontstaan gewoonlijk zeer vroeg in . Fungicidengebruik lastig terug te dringen. Vermindering van het gifgebruik in de aardappelteelt zit er dit . De ziekte is in het blad in het . Deed voor het eerst van zich speken in de. Het bedrijf Solynta zegt over een techniek te beschikken waarmee het snel aardappelen kan kweken die resistent zijn tegen de .

WAARDPLANTEN: aardappel en tomaat. Toch proberen we elk jaar een ras te vinden dat de gevreesde aardappelziekte ( phytophtora) zou kunnen verslaan, want tomaten zijn in ons huishouden een . Doordat veredeling van aardappels zoveel tijd kostte, bleef de gevreesde aardappelziekte de veredelaars steeds een stap voor. Op zich is het telen van aardappelen (aardappelen kweken) niet zo moeilijk, ware het niet dat de aardappelplaag ( aardappelziekte ) een bedreiging vormt voor . WIJSTER - Het Hilbrands-laboratorium in Wijster ontwikkelt een elektronisch systeem om de nieuwe.


VLISSINGEN - Een Nederlands bedrijf heeft een aardappelras ontwikkeld dat beter bestand is tegen de gevreesde aardappelziekte.


Bij warm, vochtig, regenachtig weer ontstaan vanaf juni kleine en grote onregelmatige, bruine rotte vlekken op bladeren en stengels. Deze case gaat over de manier waarop een zeer diverse groep actoren de milieuschade van de aardappelziekte onder controle heeft gekregen – zonder . Ik dacht vandaag, laat ik eens een keer ouderwets aardappels, groente en vlees koken. Ik werd gelijk afgestraft.


Ideaal middel ter voorkoming en genezing van de aardappelplaag.


Biedt complete bescherming tegen aardappelziekte zowel van het bla de stengel als de . Misschien heb je weleens gehoord van phytophthora, oftewel de aardappelziekte. Leer hoe je de ziekte herkent en hoe je hem kunt . Het middel heeft zowel een . Er is een mogelijke oplossing gevonden voor de aardappelziekte phytophthora.

Een nieuw gen in wilde aardappelen verzet zich met verve . Biologische aardappeltelers in Flevoland zijn het grootste deel van hun oogst kwijt door de aardappelziekte phytophthora. Vlaamse onderzoekers van de Universiteit Gent, het Instituut voor Landbouw- en . Aardappelveldproeven succesvol tegen aardappelziekte. Bekijk welke preventieve . Er is een aardappel in de maak die bestand is tegen de gevreesde aardappelziekte. Een Wagenings bedrijf meldt een doorbraak bij het .

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.