mercredi 14 mars 2018

Valse meeldauw druif bestrijden

Hoe kan je valse meeldauw op druiven herkennen? Welke schade kunnen ze aanrichten aan je planten? Bestrijden echte meeldauw en valse meeldauw : verschil, kenmerken, bestrijding van deze schimmelziektes.


Druiven : valse meeldauw , Peronospora.


Wit schimmelpluis onderaan de bladeren en gele of bruine olieachtige vlekken bovenop de bladeren.

De schimmel valse meeldauw - plasmopara viticola - komt in alle. Omdat de schimmel alleen op druiven kan leven, moeten de sporen daarop terecht zien te. Dan heeft jouw druif naar alle waarschijnlijkheid last van meeldauw of valse.


Meeldauw bestrijden kan tegenwoordig erg gemakkelijk, als je er maar op tijd bij.


PREVENTIE en BESTRIJDING. Valse meeldauw (schimmelziekte) - Peronospora viticola op druiven (natweerschimmel). Het was geen bestrijdingsmiddel maar een meststof en werd gebruikt om .

De nieuwere druivenrassen zijn beter resistent tegen schimmels. Voor valse meeldauw is eigenlijk alleen bestrijden mogelijk met koperhoudende middelen . Bij valse meeldauw zit het schimmelpluis aan de onderzijde van het blad. Een struik kamperfoelie staat naast een druif en deze vertoont nu ook witte vlekken . De symptomen van Oïdium kunnen verward worden met die van valse meeldauw (Mildiou).


Bij echte meeldauw zit de schimmel op de bovenzijde van het blad en. Om het te bestrijden wordt zwavel in verstuiving gebruikt. Bij veel plantensoorten zijn er rasverschillen in vatbaarheid voor valse meeldauw.


De laatste jaren zijn er nieuwe druivensoorten ontwikkeld die bestand zijn ( resistent) tegen de meest. De bestrijding kan plaatsvinden met behulp van diverse middelen. Echte meeldauw (witziekte) of valse meeldauw.


Ziekten van druiven - valse meeldauw - echte meeldauw - grauwe schimmel.


Echte en valse meeldauw zijn lastige schimmels waar veel planten in je tuin last. Verwijder al het blad waar je valse meeldauw op ziet en gebruik . Bombero is een fungicide voor de bestrijding van vuur in bloembol- en knolgewassen. Preventief en curatief middel tegen Phytophtora en valse meeldauw.

Alle bladeren en druiven halen we sinds die tijd snel weg. Nu zoek ik een middel waarmee ik de valse meeldauw kan bestrijden.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Remarque : Seul un membre de ce blog est autorisé à enregistrer un commentaire.